Aktuelno iz kulture

Ijan Makelen o mogućnosti da se vrati franšizi "Gospodar prstenova": Igraću Gandalfa, ako budem živ

Komentari

Autor: Deadline

10/06/2024

-

11:00

Ijan Makelen o mogućnosti da se vrati franšizi "Gospodar prstenova": Igraću Gandalfa, ako budem živ
Gandalf - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Ijan Makelen, koji se proslavio ulogom Gandalfa u filmskim trilogijama "Gospodar prstenova" i "Hobit", mogao bi da se vrati Sivom čarobnjaku i u novom filmu o Srednjoj zemlji "Gospodar prstenova: Lov na Goluma".

U novom intervjuu za Deadline, glumac koji je u maju proslavio 85. rođendan, rekao je da je čuo za neka "komešanja u Tolkinovoj zemlji" i da se zbog mogućnosti da dobije ulogu u novom ostvarenju, "nije brijao mesecima".

"Međutim, nema scenarija, nema ponude, nema plana", rekao je Makelen, dodajući šaljivo da bi želeo da reprizira ulogu Gandalfa, "ako bude živ".

Novi film, koji bi premijerno trebalo da bude prikazan 2026. ponovo će režirati upravo Endi Serkis, koji je i oživeo Goluma na filmskom platnu, a Piter Džekson će se naći u ulozi producenta. Džekson je ranije za Deadline rekao da je oduvek želeo da se fokusira na tog antiheroja iz Tolkinovih knjiga.

"Lik Goluma/Smigola oduvek me je fascinirao, jer on reflektuje ono najgore iz ljudske prirod, dok je Smigolova strana ipak prilično saosećajna. Mislim da se povezuje i sa čitaocima i sa filmskom publikom, jer ponešto od obojice ima u svakom od nas. Zaista želimo da istražimo njegovu priču i uronimo dublje u one delove njegovog putovanja, koje nismo stigli da pokrijemo u ranijim filmovima. Prerano je da kažemo s kim će mu se putevi ukrstiti, ali dovoljno je reći da ćemo slediti profesora Tolkina", najavio je Džekson.

Džekson je ušao u istoriju kao zbog rada na "Gospodaru prstenova" tako što je postao prva osoba koja je simultano režirala tri velika dugometražna filma.

"Družina prstena", "Dve kule" i "Povratak kralja" nominovani su za brojne nagrade, a osvojili su ukupno 11 Oskara, uključujući i za najbolji film 2004.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura