Aktuelno iz kulture

Ponovo se snima "Gospodar prstenova": Piter Džekson potvrdio da je informisan o novom projektu

Komentari

Autor: Variety

24/02/2023

-

16:00

Ponovo se snima "Gospodar prstenova": Piter Džekson potvrdio da je informisan o novom projektu
Ponovo se snima "Gospodar prstenova": Piter Džekson potvrdio da je informisan o novom projektu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Studio "Warner Bros. Pictures" planira da oživi franšizu "Gospodar prstenova", potvrdio je čelnik kompanije Dejvid Zaslav. 

On je za Variety ispričao da su Majk De Luka i Pem Abdi postigli dogovor za snimanje "više" filmova zasnovanih na knjigama Dž. R. Tolkina.

Prva trilogija "Gospodar prstenova" u režiji Pitera Džeksona zaradila je gotovo tri milijarde dolara širom sveta, a isto toliko i trilogija "Hobit".

Iako nije poznato da li će se Džekson vratiti i novim projektima, reditelj je potvrdio da Warner Bros. njega i njegove saradnice Fren Volš i Filipu Bojens "informiše o svakom koraku".

"Radujemo se da sa njima nastavimo razgovore i čujemo njihovu viziju za nastavak franšize", saopštili su Džekson, Volš i Bojens.

Podsećamo, na osnovu Tolkinovih rukopisa i Amazon Studios snima visokobudžetnu seriju "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", koja bi trebalo da dobije i drugu sezonu.

Ipak, De Luka i Abdi koji su u upravnom odboru kompanije Warner Bros. ranije su rekli da je "veliki, složeni i magični univerzum koji je izmaštao Dž. R. R. Tolkin i dalje uglavnom neistražen".

Još nije poznato na kakvim projektima će raditi niti koje rokove je studio postavio za svoj kreativni tim.

Warner Bros. inače ima velike planove za 2023. Najavljeni su "Shazam! Fury of the Gods", "Fleš", "Barbi", "Meg 2: The Trench", kao i "Blue Beetle". 

Krajem godine studio će premijerno prikazati i nove filmove Timotija Šalamea "Dinu 2" i ostvarenje "Wonka", a najavljeni su i mjuzikl "The Color Purple", kao i dugoočekivani nastavak "Akvamena".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura