Aktuelno iz kulture

Piter Džekson otkrio zašto nije učestvovao u stvaranju nove serije "Gospodar prstenova"

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

11/08/2022

-

08:53

Piter Džekson otkrio zašto nije učestvovao u stvaranju nove serije "Gospodar prstenova"
Piter Džekson - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Piter Džekson, Oskarom nagrađeni reditelj filmske trilogije "Gospodar prstenova", kaže da je dobio poziv od Amazona da učestvuje u stvaranju nove serije "Prstenovi moći", ali da na kraju od saradnje nije bilo ništa.

"Pitali su me da li želim da budemo uključeni scenaristkinja i producentkinja Fren Folš i ja, a ja sam rekao da je na to pitanje nemoguće odgovoriti, ako ne pogledam scenario", rekao je Džekson u potkastu Hollywood Reporter magazina. 

"Oni su rekli da će mi poslati nekoliko scenarija čim budu završeni, ali se nikad nisu pojavili", ispričao je reditelj.

Ipak, on je istakao da ga to neće pokolebati da pogleda seriju.

"Nisam zlopamtilo. Filmsko stvaralaštvo je dovoljno teško. Ako neko napravi dobru seriju ili film, to je nešto što treba slaviti. Ono čemu se radujem je da seriju pogledam kao savršeno neutralan gledalac", rekao je on.

Amazon Prime najavio je svoju adaptaciju radova Dž. R. R. Tolkina još 2017. godine, a serija bi trebalo da bude premijerno prikazana 2. septembra.

U svom saopštenju, njeni tvorci su istakli da će njihov pogled na Tolkinov svet biti drugačiji od Džeksonovog.

"Kada smo dobili prava na našu seriju, obavezali smo se da je zadržimo drugačijom i odvojenom od filmova. Gajimo duboko poštovanje prema Piteru Džeksonu i filmovima 'Gospodar prstenova' i oduševljeni smo što se i on raduje gledanju 'Prstenova moći'", dodali su oni.

Više o tome šta nas očekuje u "najskupljoj seriji svih vremena", možete pročitati u odvojenom tekstu.

Džekson poželeo da se podvrgne hipnozi zbog "Gospodara prstenova"

Piter Džekson koji je veliki ljubitelj pokretne slike, izjavio je i da žali što svoju trilogiju nikada neće moći da pogleda kao i svi ostali.

"Kad smo pravili filmove 'Gospodar prstenova', sve vreme sam mislio da sam ja ta nesrećna osoba koja ih nikad neće videti bez predrasuda. Dok trenutka kada su došli u bioskope, ja sam u njih bio uronjen pet ili šest godina. Za mene je veliki gubitak to što nisam mogao da ih vidim kao svi ostali. Zapravo sam ozbiljno razmatrao da se podvrgnem nekoj hipnoterapiji i zaboravim na filmove na kojima sam radio, kako bih mogao da sednem i uživam u njima", rekao je reditelj.

Njegova trilogija objavljena između 2001. i 2003. godine zaradila je gotovo tri milijarde dolara na svetskim blagajnama, dobila 17 Oskara, a prošle godine prvi deo - "Družina prstena" - uvrštena je u američki Nacionalni filmski registar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura