Aktuelno iz kulture

Objavljen prvi tizer za najskuplju seriju u istoriji - "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

14/02/2022

-

11:48

Objavljen prvi tizer za najskuplju seriju u istoriji - "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" (VIDEO)
Objavljen prvi tizer za najskuplju seriju u istoriji - "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" (VIDEO) - Copyright Printscreen YouTube/Prime Video

veličina teksta

Aa Aa

Amazon je objavio prvi trejler za dugoočekivanu seriju "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" koja će biti emitovana od septembra.

U tizeru serije zasnovane na delima britanskog književnika Dž. R. R. Tolkina vidimo mladu Galadrijelu (Morved Klark), Halbranda (Čarli Vikers), Arondira (Ismail Kruz Kordova), princa Durina IV (Ovejn Artur), mladog Elronda (Robert Aramajo), Disu, princezu Kazad-duma (Sofija Nomvet) i još neimenovanog vojnika (Vil Flečer).

Iako je radnja smeštena u vreme kada Hobiti još nisu postojali, producenti Patrik Mekej i Dž. D. Pejn osmislili su bića koja su na neki način njihovi preci, a njih takođe vidimo u ovoj najavi.

U zvaničnom sinopsisu stoji da serija oslikava herojske legende Drugog doba istorije Srednje zemlje.

"Ova epska drama smeštena je u vreme hiljadama godina pre događaja iz Tolkinovog 'Hobita' i 'Gospodara prstenova', a vodi gledaoce u eru u kojoj se velike moći kuju, kraljevstva se uzdižu do slave i padaju u pepeo, neočekivani heroji bivaju iskušavani, nada visi o koncu, a jedan od najvećih zlikovaca koji je ikad potekao iz Tolkinovog pera preti da prekrije celi svet mrakom", piše u saopštenju Amazona.

To znači da će se "Prstenovi moći" baviti periodom nakon poraza zlog boga Morgota, kada je njegov pomoćnik i odani general Sauron nestao. 

Prema tizeru možemo zaključiti da će centralnu ulogu imati Galadrijela, hiljadama godina mlađa od inkarnacije u filmovima Pitera Džeksona, koja postaje komandant Severnih armija i radi na tome da pohvata sve preostale Morgotove saveznike, koji možda i dalje vrebaju iz mraka.

Dok ona traga za naprijateljima, umalo gubi život na moru, ali je spasava jedan smrtnik, s kojim joj se sudbina prepliće na neočekivan način.

U seriji ćemo videti i mnoge predele koji su tek bili nagovešteni u Džeksonovoj trilogiji, kao što je kraljevstvo patuljaka Kazad-dum, koje je u toj eri bilo na vrhuncu moći.

Upoznajemo i Isildura (Maksim Boldri) koji je kasnije postao deo mita, odsekavši prst Sauronu i ukravši mu jedan prsten moći.

Budući da je reč o najskupljoj seriji svih vremena, čije je snimanje koštalo Amazon preko 465 miliona dolara, očekivanja su velika, a da li su i opravdana, saznaćemo od 2. septembra, kada bi trebalo da počne njeno emitovanje na Amazon Prime.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura