Aktuelno iz kulture

Egzit 2021: "Pobeda Srbije nad pandemijom"

Komentari

Autor: Euronews

05/05/2021

-

13:00

Egzit 2021: "Pobeda Srbije nad pandemijom"
Egzit 2021: "Pobeda Srbije nad pandemijom" - Copyright E-Stock/Miloš Zunjić

veličina teksta

Aa Aa

Festival Egzit biće održan ove godine od 8. do 11. jula, potvrdio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dodavši da je to rezultat "velikog uspeha Srbije u masovnoj vakcinaciji". 

Ove godine Egzit obeležava 20 godina postojanja uz učešće nekih od vodećih svetskih zvezda, kao što su Dejvid Geta, DJ Snake, Tyga, Erik Prids, b2b Four Tet, Pol Kalkbrener, Nina Kravic, Boris Brejha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi. 

"Održavanje Egzita biće simbol pobede Srbije nad pandemijom", rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da je "Egzit od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje". 

Kako je objasnio Vučević, ulaz na festival biće omogućen svima koji su vakcinisani i svima koji su preboleli kovid-19. Svim ostalim posetiocima iz zemlje i sveta biće omogućen brz antigenski test po veoma povoljnim cenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija. 

Svi detalji u vezi sa ulaskom u zemlju i na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Egzita u skladu sa budućim akutelnim merama propisanim od strane Vlade Srbije, precizira se u saopštenju. 

Osnivač i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević pozvao je na odgovornost u narednim mesecima sve koji su u prilici da se što pre vakcinišu, jer su, kako je rekao, zdravlje i bezbednost svih posetilaca, izvođača i članova tima, prioritet. 

"Mi ćemo svim našim posetiocima koji to žele omogućiti da se prijave za vakcinaciju u Srbiji, a više informacija o tome objavićemo uskoro", istakao je Kovačević. 

Najavljene su i nove objave izvođača već sledeće sedmice, koji će svoje mesto naći na preko 40 bina i zona, raspoređenih širom festivalskog prostora. 

Komentari (0)

Kultura