Aktuelno iz kulture

Ivan Karl: Razmatramo da u pozorište i bioskop mogu samo vakcinisani i oni sa negativnim testom

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2021

-

10:23

Ivan Karl: Razmatramo da u pozorište i bioskop mogu samo vakcinisani i oni sa negativnim testom
Ivan Karl: Razmatramo da u pozorište i bioskop mogu samo vakcinisani i oni sa negativnim testom - Copyright Tanjug/ Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

"Razmotrićemo i inostrana iskustva, poput primera Brodveja gde će pozorišnim predstavama moći da prisustvuju samo vakcinisani i oni sa negativnim testom, naravno, uz primenu svih drugih postojećih epidemioloških mera, poput nošenja maski", rekao je danas Tanjugu Ivan Karl, sekretar za kulturu Grada Beograda.

Govoreći o startu predstojeće pozorišne sezone u Beogradu, Karl je istakao da će u narednih desetak dana intenzivirati razgovore sa direktorima prestoničkih pozorišta, i pre svega predstavnicima Gradskog zavoda za zdravlje, kako bi krajem avgusta izašli sa održivim modelom, sa kojim bi se obratili Kriznom štabu.

"Ako donosemo odluku da pozorišnim predstavama prisustvuju samo vakcinisani ili oni sa negativnim testom na Kovid-19, to bi moglo da znači i iskorišćavanje punog kapaciteta dvorana. Možda je to putokaz za ovu jesen, ne samo za pozorišta već i za bioskope, koji su da podsetim podneli mnogo veći teret epidemije jer su najduže bili zatvoreni i najsporije uspostavili repertoar" ističe Karl.

Kako kaže, udarna bioskopska publika je generacijski mlađa od pozorišne, i da je reč o populaciji koja je, nažalost, ambivalentna prema vakcinanciji i koju treba animirati.

"Već sam razgovarao sa pojedinim prikazivačima i producenatima o eventualnom podsticaju u vidu promo ulaznice za svakoga uzrasta između 16 i 25 godina ko na dan ili do sedam dana od vakcinacije donese potvrdu o imunizaciji, pa da može besplatno da pogleda film po izboru sa tekućeg repertoara. Uskoro nas očekuju tri potencijalno velika domaća filmska hita, "Toma", "Južni vetar 2 - Ubrzanje" i "Nečista krv", koji imaju veliki bioskopski potencijal i značilo bi i za prikazivače i za producente da se prikazuju u punim dvoranama", kazao je Karl.

Komentari (0)

Kultura