Aktuelno iz kulture

Ana Maria Rossi, Mladen Sovilj i Amir Ćatović odlučuju ko će odneti "Dunavsku lađu" iz Smedereva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/08/2021

-

13:57

Ana Maria Rossi, Mladen Sovilj i Amir Ćatović odlučuju ko će odneti "Dunavsku lađu" iz Smedereva
Ana Maria Rossi, Mladen Sovilj i Amir Ćatović odlučuju ko će odneti "Dunavsku lađu" iz Smedereva - Copyright Promo, Duško Miljanić/Dunav Film Fest, Miladin Čolaković/Dunav Film Fest

veličina teksta

Aa Aa

Četvrto izdanje Dunav Film Festa predstaviće 30 ostvarenja od 20. do 25. avgusta u Smederevu, a takmičarski deo glavnog programa festivala ocenjivaće tročlani žiri.

Predsednica ovogodišnjeg žirija festivala je Ana Maria Rossi, domaća rediteljka čije je filmsko ostvarenje "Ajvar" učestvovalo u takmičarskom programu trećeg Dunav Film Festa i odnelo nagradu za najbolji scenario.

Uz Ana Mariu, težak zadatak odluke za najbolji film festivala, pripao je i našem pozorišnom i filmskom glumcu Mladenu Sovilju. Mladen je svoju filmsku karijeru ove godine upotpunio ulogom u nagrađenoj TV seriji "Klan" čije su prve dve epizode premijerno prikazane na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Emir Ćatović, poznati crnogorski glumac koga publika pamti po ulozi u filmskom ostvarenju "Budva na pjenu od mora", biće gost i treći član žirija ovogodišnjeg festivala.

Glavni program obuhvata deset ostvarenja, od kojih će se osam takmičiti za Grand Pri festivala "Dunavska lađa". Pored "Dunavske lađe", filmovi će se takmičiti i za nagrade za najbolji scenario, najbolju režiju i najbolje glumačko ostvarenje.

Pored ostvarenja "Nečista krv - Greh predaka", koji svečano otvara 4. Dunav Film Fest, u takmičarskom programu naći će se i film "Plavi cvijet" reditelja Zrinka Ogreste, nemačko ostvarenje Dominika Grafa "Fabian", drama bugarsko-francuske koprodukcije "Žene plaču", kao i "Konačni izveštaj", "Tereza 37", "Izveštaj Aušvica" i "Tvoj sam čovek".

Karte za filmove u Malom Gradu Smederevske Tvrđave se mogu kupiti po ceni od 200 dinara za celo veče, dok je ulaz na ostalim lokacijama slobodan.

Komentari (0)

Kultura