Aktuelno iz kulture

Objavljen trejler i poster za film "Spenser": Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane

Komentari

Autor: Guardian

27/08/2021

-

19:30

Objavljen trejler i poster za film "Spenser": Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane
Objavljen trejler i poster za film "Spenser": Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi trejler i filmski poster za dramu "Spenser" o životu princeze Dajane objavljen je nekoliko dana pre svetske premijere koja će se održati 3. septembra na Filmskom festivalu u Veneciji.

Na posteru je prikaz uplakane Dajane u velikoj beloj haljini, verovatno replici takozvane "Diagiljev" haljine, koju je princeza nosila u posebnim prilikama. Dizajnirali su je Dejvid i Elizabet Emanuel, koji su takođe kreirali i njenu venčanicu.

profimedia

 

Drama "Spenser" u režiji Pabla Lorena, a za koju je scenario napisao Stiven Najt, prati tri dana iz života princeze tokom božićnih praznika 1991. godine koje je provela u Sandringemu. Dajana je u to vreme donela odluku da se razvede od princa Čarlsa.

"Decembar 1991. godine: Brak princa i princeze od Velsa odavno je počeo da se raspada. Iako postoje glasine o aferama i razvodu, tokom praznika mora da vlada mir. Jede se, pije i lovi. Dajana zna da će se uskoro sve promeniti", navedeno je u sinopsisu.

Glavnu ulogu igra Kristin Stjuart, dok je uloga princa poverena Džeku Fartingu. Ostale uloge pripale su Timotiju Spalu, Seli Hokins i Šonu Herisu, prenosi Gardijan.

Ovo je drugi film koji se bavi životom nastradale princeze, nakon žestoko kritikovane "Dajane" (2013) sa Naomi Vots u glavnoj ulozi.

U međuvremenu, pojavile su se i nove slike Elizabet Debicki, koja je preuzela ulogu Dajane u petoj sezoni Netfliksove serije "Kruna", a najavljen je i brodvejski mjuzikl sa istom tematikom sa Džinom de Val u glavnoj ulozi.

"Spenser" bi trebalo da krene u bioskopsku distribuciju 5. novembra. Reditelj filma je Pablo Laren, a muziku je radio Džoni Grinvud iz grupe "Radiohead".

Filmski festival u Veneciji počinje u utorak, a otvara ga najnoviji film Pedra Almodovara "Madres Paralelas". Na dugoočekivanom festivalu biće prikazana i "Dina" Denija Vilneva, "Poslednji duel" Ridlija Skota i rediteljski prvenac Megi Džilenhol "Izgubljena ćerka", filmska adaptacija romana Elene Ferante.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura