Aktuelno iz kulture

Prve fotografije Dajane i princa Čarlsa iz pete sezone serije "Kruna"

Komentari

Autor: Variety/ Euronews Srbija

18/08/2021

-

14:14

Prve fotografije Dajane i princa Čarlsa iz pete sezone serije "Kruna"
Prve fotografije Dajane i princa Čarlsa iz pete sezone serije "Kruna" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Netflix je na zvaničnom Tviter profilu serije "Kruna" objavio prve fotografije Elizabet Debicki kao princeze Dajane i Dominika Vesta, koji u petoj sezoni igra princa Čarlsa.

"Naši novi princ Čarls i princeza Dajana", piše uz fotografije glumaca.

Kako podseća Variety, snimanje pete sezone serije, koja je istovremeno hvaljena i osporavana, počelo je prošlog meseca u Velikoj Britaniji. Priča prati život kraljevske porodice u ranim devedesetim godinama.

"Duh princeze Dajane, njene reči i postupci žive u srcima mnogih. Prava je privilegija i čast što sam se pridružila ovoj seriji, na koju sam se potpuno navukla još na prvoj epizodi", rekla je Debicki za Entertainment Weekly.

U četvrtoj sezoni Dajanu je glumila Ema Korin, koja je osvojila "Zlatni globus" za tu ulogu.

Netflix je prošlog meseca objavio i prva fotografija kraljice Elizabete u petoj sezoni "Krune".

"Rani pogled na našu novu kraljicu Elizabetu II, Imeldu Staunton", napisali su tada.

Producenti "Krune" su nedavno potvrdili i to da će Džoni Li Miler, glumac kog je proslavila uloga Sick boya u kultnom "Trejnspotingu", obući odelo bivšeg britanskog premijera, ser Džona Mejdžora, koji je poznat i po nadimku "sivi čovek".

"Kruna" je premijerno prikazana 2016. godine, a ideja autora je bila da kroz pojedine i prelomne periode prikaže britansku kraljevsku porodicu i vladavinu kraljice Elizabete II.

Priča pete sezone počinje 1992, godinom koja se verovatno može smatrati i prelomnom kada je u pitanju privatni život istaknutih članova kraljevske porodice. Troje od četvoro dece kraljice Elizabete razišlo se od svojih partnera, a niz neprijatnosti i skandala dospelo je u žižu javnosti, pa su sve to bile nove okolnosti i situacije s kojima je britanska kruna trebalo da se suoči.

Svakako, u fokusu radnje biće i razvod princa Čarlsa i princeze Dajane 1996. godine, a kako je ranije najavljeno, scenaristi su posebnu pažnju posvetili kontroverznom intervjuu iz 1995. koji je sa princezom Dajanom vodio, sada bivši novinar BBC Martin Bašir.

Za sada nije poznato da li će u ovoj sezoni biti prikazana i Dajanina smrt 1997. ili će pak fatalna saobraćajna nesreća biti tema naredne, šeste i ujedno poslednje sezone "Krune".

Komentari (0)

Kultura