Aktuelno iz kulture

Kontroverzni intervju sa princezom Dajanom okosnica nove sezone "Krune": Netfliks ne odustaje uprkos molbama princa Vilijama

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2021

-

08:09

Kontroverzni intervju sa princezom Dajanom okosnica nove sezone "Krune": Netfliks ne odustaje uprkos molbama princa Vilijama
Kontroverzni intervju sa princezom Dajanom okosnica nove sezone "Krune": Netfliks ne odustaje uprkos molbama princa Vilijama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Netfliksova serija "Kruna" od početka izaziva pometnju na britanskom drvoru, ali privlači pažnju publike i kritike, pa je tako na 78. dodeli Zlatnih globusa odneta čak četiri priznanja.

Da će prašinu podići i nova sezona, izvesno je već sad budući da je okosnica nastavka kontroverzni intervju iz 1995. koji je sa princezom Dajanom vodio, odnedavno bivši novinar BBC Martin Bašir.

Uprkos molbama princa VIlijama da se taj razgovor više nikada ne pojavi u etru, Netfliks nema nameru da odustane od priče.

Autori u problemu zbog Baširovih muljaža

The Sun piše da situacija ipak nije baš tako crno-bela, nakon što je objavljen nezavisni izveštaj u kom se ocenjuje da je novinar nečasno postupio, te koristio falsifikovana dokumenata kojima se tvrdilo da tajne službe prate Lejdi Di, da bi princezu uverio da mu da intervju...

profimedia

Serija "Kruna" već je potresla britanski dvor

Prema pisanju tog lista, scenaristi su se našli u velikom problemu i to samo nekoliko nedelja pre početka snimanja pete sezone te hit serije, koja je već na meti kritika zbog načina na koji prikazuje pripadnike britanske monarhije.

Intervju princeze Dajane za BBC, u emisiji "Panorama" sa pomenutim Baširom, jedan je od središnjih događaja u novim epizodama, pa su se, tvrde izvori The Sun, autori scenarija bacili na prekrajanje.

Neimenovani poznavalac prilika na setu potvrdio je to rečima da je izveštaj o Baširovim muljažama problem za scenariste, koji ga ionako često menjaju u hodu, ali je sada sve podignuto na sasvim novi nivo jer se i dalje ne zna šta će sve isplivati na površinu.

Međutim, Dailymail prenosi izjavu portparola Netfliksa koji izričito tvrdi da kontroverzni intervju ostaje u priči, te da će se snimanje odvijati po planu.

Nema odlaganja, sve ide po planu

"Nema odlaganja, nema nikakvih ni zastoja i snimanje će se odvijati prema utvrđenom rasporedu, a rad na scenariju pete sezone se nastavlja uobičajenim tempom", izjavio je portparol Netfliksa.

Izvori kažu da je scenario već gotov, pošto je napisan prošle godine i da bi snimanje trebalo da počne ovog leta.

Peta sezona, naime, priče o britanskoj kraljevskoj porodici i vladavini kraljice Elizabete II, bavi se događajima iz sredine devedesetih godina 20. veka, pa će tako obuhvatiti i razvod princa Čarlsa i princeze Dajane 1996. godine.

EPA/ETTORE FERRARI

Ulogu Lejdi Di preuzima Elizabet Debicki

U ulozi Dajane, sada će se naći Elizabet Debicki, koja će zameniti Emu Korin koja je igrala Dajanu u mlađem dobu. Debicki će preuzeti ulogu za, kako se sa sigurnošću očekuje, najdramatičnije delove za taj lik.

Dominiku Vestu poverena je uloga Čarlsa, ali i dalje ostaje nepoznanica da li će se Bašir videti u epizodama i ko će ga igrati.

Prema ranijim navodima, "Kruna" bi trebalo da ima šest sezona.

Podsetimo, tokom intervjua "Panorama", koji je gledalo više od 20 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji, Dajana je šokirala naciju priznanjem afere i iznošenjem detalja o svom braku sa prestolonaslednikom, princom Čarlsom.

Dajanine izjave podstakli su kraljicu da na neki način aminuje konačni razvod svog sina i prestolonaslednika.

Nakon što je istraga otkrila da je novinar britanskog javnog servisa 1995. godine dobio intervju sa princezom na prevaru, objavljeni rezultati su prošle nedelje podigli naciju na noge.

BBC je ponudio izvinjenje zbog intervjua, a britanski princ Vilijam je optužio BBC da je izneverio njegovu majku princezu Dajanu i zatrovao njenu vezu sa princom Čarlsom.

Bašir je rekao da "nikada nije želeo da povredi" Dajanu i dodao da "ne veruje da je to učinjeno". Međutim, odbacio je navode princa Valijama da je "podgrevao" njenu paranoju, rekavši da su bili bliski i da ju je "voleo".

Komentari (0)

Kultura