Poznati

Zvezda "Trejnspotinga" Džoni Li Miler igraće u nastavku "Krune" bivšeg britanskog premijera Džona Mejdžora

Komentari

Autor: The Guardian

26/06/2021

-

21:13

Zvezda "Trejnspotinga" Džoni Li Miler igraće u nastavku "Krune" bivšeg britanskog premijera Džona Mejdžora
Džoni Li Miler - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Li Miler, glumac kog je proslavila uloga Sick boya u kultnom "Trejnspotingu", oblači sad odelo bivšeg britanskog premijera, ser Džona Mejdžora, koji je poznat i po nadimku "sivi čovek".

Glumac koji je izuzetno uspešno portretisao živopisne likove u mračnim filmovima iz devedesetih godina, igraće ulogu političara u petom nastavku Netfliksove kontroverzne serije "Kruna", potvrdili su producenti i za Gardijan.

U petom delu ove drame fokus sa mandata Margaret Tačer, koju je na malom ekranu oživela Džilijan Anderson i za tu ulogu osvojila Zlatni globus, prabacuje se na Mejdžorovu eru.

profimedia

Uloga u "Trejnspotingu" proslavila Li Milera

Bitanski mediji su već pisali da će okosnica pete sezone "Krune" biti kontroverzni intervju iz 1995. koji je sa princezom Dajanom vodio, odnedavno bivši novinar BBC Martin Bašir.  

Snimanje bi trebalo da počne narednog meseca, a već sad je poznato da će Dominik Vest igrati princa od Velsa, Dijanu Elizabet Debicki, a kao kraljica Elizabeta pojaviće se Imelda Staunton.

Ipak veliko izneđenje za mnoge je upravo izbor Milera, iako ovaj glumac ima izuzetan "pedigre".

Rođen je 15. novembra 1972. u Londonu i rano se našao u glumačkim vodama jer potiče iz glumačke porodice. Roditelji su pozorišni glumci, a deda Bernard Li je slavu stekao kao čuveni M u Bondovim filmovima.

Milerova prva značajnija uloga na filmu bila je 1995, kada je u radeći na "Hakerima" upoznao Anđelinu Džoli, s kojom je bio u braku tri godine.  

"Mensfild park", "Drakula 2000", serijal "Dekster", serije "Eli Stoun" i "Elementary" samo su neki od naslova u kojima je Miler pokazao svoj raskošni talenat.

Njegove kolege, prema ranijim pisanjima medija, imaju samo reči hvale za Milera. Često se može videti sa kolegom Džadom Loom, sa kojim se već duže druži i kum je njegovom sinu, ali i sa Benediktom Kamberbečom, s kojim igra u hvaljenom pozorišnom komadu "Frankenštajn". Iako obojica glume detektiva Holmsa, ali u različitim serijama, među njima ne postoji rivalitet.

Na pozorišnim scenama, takođe, vrlo je aktivan i uspešan. Za ulogu u adaptaciji "Frankeštajna" u Nacionalnom pozorištu, a u režiji Denija Bojla (reditelj "Trejnspotinga", prim. aut.), Miler je osvojio nagradu "Olivije".

AP/Scott Roth

Na okupu ekipa kultnog filma sa rediteljem Denijem Bojlom

Zanimljivo je da je Džoni strastveni navijač fudbalskog kluba "Čelsi" i veliki ljubitelj maratona. Trčanje mu je hobi, koji koristi u humanitarne svrhe i često trči humanitarne trke.

Komentari (0)

Magazin