Aktuelno iz kulture

Itan Hok o Robinu Vilijamsu u "Društvu mrtvih pesnika": Meni su njegove šale bile neverovatno iritantne

Komentari

Autor: Variety

30/08/2021

-

20:13

Itan Hok o Robinu Vilijamsu u "Društvu mrtvih pesnika": Meni su njegove šale bile neverovatno iritantne
Itan Hok - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni glumac Itan Hok, koji ovih dana boravi na Filmskom festivalu u Karlovim Varima, ispričao je novinarima da je tokom snimanja filma "Društvo mrtvih pesnika" 1989. bio uveren da ga je stariji kolega Robin Vilijams mrzi.

"Mislio sam da me Robin mrzi. Imao je naviku da zbija šale na setu. Imao sam 18 godina i to mi je bilo neverovatno iritantno. Nije prestajao, a ja se nisam smejao na bilo šta što je radio", ispričao je Hok.

Međutim, kasnije mu je pomogao da dobije svog prvog agenta. 

"Pozvao me je i rekao: 'Robin Vilijams mi je rekao da ćeš biti vrlo dobar", prisetio se glumac.

"Bila je jedna scena u filmu u kom me tera da spontano smislim pesmu pred celim razredom. Na kraju je rekao da sam mu delovao zastrašujuće. Mislio sam da se šali. Ali, kako sam stariji, shvatam da postoji nešto zastrašujuće u rešenosti mladih ljudi, u njihovoj žestini", rekao je glumac.

"Nije 'Čudesna žena'- to je žena"

Hok je govorio i svom odnosu sa rediteljem Ričardom Linklejterom, sa kojim je radio nekoliko filmova, uključujući trilogiju "Pre svitanja" (za koju se našalio da je "trilogija sa najmanjom zaradom svih vremena") i "Dečaštvo" koji je sniman 12 godina, prenosi Varajeti.

"Mogao bih da vas ubedim da je 'Dečaštvo' prednastavak 'Pre svitanja' - Elar Koltrejn igra zamenu Ričarda Linklejtera, a onda ja preuzimam tu ulogu. To je kao Marvelov univerzum!", našalio se glumac, pohvalivši svoje koleginice Patrišu Arket i Džuli Delpi za njihov doprinos tim filmovima.

"To je suština njegovog (Linklajterovog) odnosa prema filmu, da je stvaran život dovoljno dobar i da mu ne treba preuveličavanje. Nije 'Čudesna žena'- to je žena. Razlog zbog kog postoje ovi filmovi je zbog njegovog poštovanja prema Džuli i Patriši, jer je želeo da im da prostora. Mnogi mušakrci to rade zbog muškaraca, ali mnogi muškarci to rade zbog žena", rekao je Hok.

Glumac se prisetio i rada sa psom Džedom u filmu "Beli očnjak" iz 1991. godine.

"Taj pas je imao neverovatan integritet. Kada bih morao da podučavam đake u Džulijardu ili jednoj od tih fensi škola, napravio bih čas sa životinjom. Oni nisu svesni da glume, što je na kraju poenta onoga što je Brando radio. Ako pričate sa psom i krišom pričate sa kamerom, pas će pogledati u kameru. Morate da budete s njima", ispričao je on.

"Amerika je politizovala vakcine"

Hok se dotakao i pandemije, kao i odnosa koji različite zemlje imaju prema vakcinaciji stanovništva.

Tanjug/AP/Petr David Josek

 

"Upravo sam radio u Mađarskoj. Možete da napišete čitav esej o njihovoj vladi, ali oni nisu politizovali vakcinu, to je uradila Amerika", rekao je glumac, koji je u Mađarskoj snimao Marvelovu seriju "Moon Knight".

"U Americi imate prodavnice u kojima se ljute ako nosite masku. U drugima se mogu naljutiti ako je ne nosite. To je najbolji primer podeljene nacije", rekao je on.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura