Aktuelno iz kulture

Aleksej Bjelogrlić novi član JDP: Očekuju ga premijera "Široke zemlje", a potom i komad u kom će igrati Andrića

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2021

-

11:38

Aleksej Bjelogrlić novi član JDP: Očekuju ga premijera "Široke zemlje", a potom i komad u kom će igrati Andrića
JDP/promo - Copyright JDP/promo

veličina teksta

Aa Aa

Mladi glumac Aleksej Bjelogrlić novi je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u Beogradu, saopštila je ta ustanova kulture.

Kako su podsetili iz direkcije JDP, ova pozorišna kuća je u poslednje dve godine značajno podmladilla svoj ansambl, kome su se pridružili Milica Gojković, Joakim Tasić, Miodrag Dragičević, Sanja Marković, Jovana Belović, a od sada i Aleksej Bjelogrlić.

Ovog glumca krajem septembra u JDP očekuje premijera predstave "Široka zemlja" Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića.

Već u oktobru, mladi Bjelogrlić će imati još jednu novu premijeru na istoj sceni i to poznatog komada "Zagreb - Beograd via Sarajevo" po tekstu Jelice Zupanc, a u režiji i adaptaciji Gorčina Stojanovića, gde će igrati slavnog Nobelovca - Ivu Andrića.

Aleksej Bjelogrlić je sin glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića. Televizijska publika je već imala priliku da ga upozna kroz uloge u serijama "Senke nad Balkanom 2", "Žigosani u reketu" i "Južni vetar", a igrao je i u filmu "Montevideo bog te video".

Komentari (0)

Kultura