Aktuelno iz kulture

Plasido Domingo stigao u Beograd, koncert 8. septembra

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2021

-

21:03

Plasido Domingo stigao u Beograd, koncert 8. septembra
Plasido Domingo stigao u Beograd - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najvećih tenora današnjice Plasido Domingo stigao je večeras u Beograd, pred nastup 8. septembra na Tašmajdanu.


Uz slavnog španskog tenora na koncertu na Tašmajdanu, kojim će biti zatvoren Belef, nastupiće srpski sopran Marija Jelić.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je doputovala i njegova supruga, koleginica Marta Ornelas (86), sa kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

Kako je Tanjugu rekao menadžer, Domingo (80) je u Beograd doputovao nakon koncerta koji je održao u Češkoj. Dominga je u jednom od hotela u prestonici Srbije dočekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Tanjug/Predrag Mitić

 

 

Kako je rekao, Domingo je otkrio da će mu na koncertu biti gost  Kristina Vasić, devojčica iz paraćina koju je upoznao u Budimpešti, na takmičenju evropskih vrtuoza.

"Ona je saksofonistkinja, a najveći svetski umetnik današnjice na naki način promovisaće možda jednu od najvećih zvezda u budućnosti", rekao je Vesić.

Dodao je i da je Domingo već jednom gostovao u Beogradu i to 2014. godine u Kombank areni, "što je bila senzacija".

Zamenik gradonačelnika je precizirao da će na koncert moći da dođu samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o preležanoj koroni ili oni sa negativnim testom.

Komentari (0)

Kultura