Aktuelno iz kulture

Čuveni reditelj Haris Pašović posle 30 godina ponovo režira u Beogradu: Probe "Gospođice Julije" počele u Madlenijanumu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2021

-

16:23

Čuveni reditelj Haris Pašović posle 30 godina ponovo režira u Beogradu: Probe "Gospođice Julije" počele u Madlenijanumu
Bojan Marojević/Madlenianum - Copyright Bojan Marojević/Madlenianum

veličina teksta

Aa Aa

Haris Pašović, reditelj svetskog renomea čija su ostvarenja blistala i na scenama beogradskih pozorišta i ušla u istoriju jugoslovenskog teatra, posle 30 godina reži ponovo u Beogradu.

U pitanju je komad "Gospođica Julija", za koji su počele čitajuće probe, a premijera se očekuje 29. oktobra na Velikoj sceni Opere i teatra "Madlenianum".

"Remek-delo Augusta Strindberga `Gospođica Julija` izabrano je za repertoar našeg teatra zbog svoje vanvremenosti i sa naročitim očekivanjima od adaptacije i viđenja ovog velikog autora-reditelja. Haris Pašović je za naslovnu junakinju odabrao mladu glumicu Saru Dirnbek, zvezdu slovenačkog teatra, višestruko nagrađivanu na značajnim festivalima", navode iz Madlenijanuma.

Strahinja Blažić našao se u ulozi Žana, Mina Pavlica u ulozi Kristine, a na sceni će biti još šestoro mladih glumaca (Katarina Bradonjić, Ksenija Repić, Sofija Kovačević, Nikola Knežević, Jovan Veljković i Filip Stankovski) koji će na scenu doneti "Gospođicu Juliju", kao savremenu aktuelnu ljubavnu priču, priču o rascepu u kojem se nalazi glavna junakinja, ali i ostali likovi.

Uz Harisa Pašovića, autorski tim predstave čine i scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinje Irma Saje i Vanja Ciraj Džudža, kompozitor Marko Grubić, koreograf Igor Pastor, dramaturg Jelena Paligorić Sinkević, lektor Ljiljana Mrkić Popović.

Komentari (0)

Kultura