Aktuelno iz kulture

Kontroverzna autobiografija "Apropo ničega": Odgovor Vudija Alena na napade modernih pokreta i zapaljivih medija

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2021

-

17:48

Kontroverzna autobiografija "Apropo ničega": Odgovor Vudija Alena na napade modernih pokreta i zapaljivih medija
Kontroverzna autobiografija "Apropo ničega": Odgovor Vudija Alena na napade modernih pokreta i zapaljivih medija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Autobiografija Vudija Alena "Apropo ničega", u kojoj legendarni reditelj, scenarista i glumac daje uvid u svoj burni život, od sutra će se naći u svim "Laguna" i "Delfi" knjižarama, saopštili su danas predstavnici izdavačke kuće "Laguna".

Vudi Alen svoju knjigu započinje opisivanjem detinjstva u Bruklinu i pisanja za varijete i različite šou-programe u prvim danima televizije kada je radio s velikanima komedije, kao i teškim trenucima dok je nastupao kao stendap komičar pre nego što je stekao slavu i uspeh.

On opisuje i kako se otisnuo u svet filmskog stvaralaštva s komedijama poput "Uzmi novac i beži" i dočarava celu svoju šezdesetogodišnju karijeru scenariste i režisera,  od klasika "Eni Hol", "Menhetn" i "Hana i njene sestre" do novijih filmova, među kojima je i "Ponoć u Parizu".

Osim toga, Alen otvoreno govori i o svojim brakovima, skandalima i optužbama kojima je bio izložen i koje se ponovo obrušavaju na njega, ljubavnim vezama i slavnim prijateljima, sviranju džeza, o svojim knjigama i pozorišnim komadima, pritom upoznajući čitaoce sa svojim demonima, greškama, uspesima i osobama koje je voleo, sa kojima je sarađivao i od kojih je učio.

"Vudi Alen piše scenarije još od prvih dana televizije, snima filmove decenijama, napisao je mnoge knjige, dobio dva Oskara... Bio je i na stupcima žute i ozbiljne štampe jer je oženio pastorku, s kojom je sad već više od četvrt veka u braku. Bio je i na sudu zbog optužbi, ali je oslobođen na osnovu dokaza. Mirno je otrpeo ponovnu medijsku hajku i napisao sjajnu autobiografiju u kojoj objašnjava sve ono što ste hteli da znate o njemu, a niste smeli da pitate", navodi urednik knjige Srđan Krstić.

Po njegovim rečima, "Apropo ničega" je "odgovor genija na sirove napade modernih pokreta i zapaljivih medija".

"Oni koji ga vole, uživaće, a oni koji sumnjaju mogu da čuju šta kaže i druga strana. Ovo je jedna od onih knjiga koje zaista vredi imati i pročitati", rekao je Krstić.

Preporuka za vas

"Uvođenje u posao" , knjiga drama Dragoslava Mihailovića biće predstavljena na sceni Ateljea
Sva lica i boje Fride Kalo: Saobraćajna nesreća bila je prva, a druga velika nesreća bio je Dijego, večita inspiracija i patnja

Komentari (0)

Kultura