Aktuelno iz kulture

Baš smo vas se uželeli: Otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2021

-

13:01

Baš smo vas se uželeli: Otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije
Marko Đoković/Beogradska filharmonija - Copyright Marko Đoković/Beogradska filharmonija

veličina teksta

Aa Aa

Svečano otvaranje nove koncertne sezone Beogradske filharmonije, pod simboličnim sloganom "Baš smo vas se uželeli", zakazano je za 24. septembar i to ponovo na Kolarcu, od 20 časova. Povratak orkestra u punom sastavu na binu Velike dvorane Kolarčeve zadužbine u uobičajenom terminu - petkom u osam, biće predvođen dirigentom Džonom Akselrodom uz nastup pijaniste Behzoda  Abduraimova.

 
"Za otvaranje po mnogo čemu posebne sezone pripremljen je bombastičan repertoar koji počinje Svečanom uvertirom Šostakoviča. Harizmatični miljenik publike, svestrani dirigent Džon Akselrod vodiće orkestar kroz omiljena dela ruske muzičke literature, a filharmonijska publika će konačno imati prilike da čuje svetskog pijanističkog virtuoza, Behzoda Abduraimova u izvođenju uvek atraktivnog Drugog klavirskog koncerta Prokofjeva. Finale koncerta biće uz grandioznu Četvrtu simfoniju Čajkovskog", navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.
 
Nova filharmonijska sezona obuhvata 25 koncerata od septembra 2021. do juna 2022. i, kako se navodi, donosi sve ono što je tokom proteklog perioda nedostajalo - spektakl, dramu, prasak, komediju, patos, romantiku, grotesku, tragediju - oličene kroz kapitalna dela muzičke literature koje će izvoditi filharmoničari i to u punom orkestarskom sastavu.
 
Prisustvo koncertima Beogradske filharmonije moguće je isključivo uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji, potvrdu o preležanoj infekciji izazvanoj virusom Kovid-19, potvrdu o negativnom PCR testu na Kovid-19 ili antigenskom testu, a prodaja je organizovana isključivo za svaki pojedinčani događaj u nedelji koncerta (od ponedeljka do petka). Ulaznice su dostupne na biletarnici Beogradske filharmonije, kao i preko filharmonijskog onlajn sistema, a uoči nastupa petkom, biće organizovana prodaja na biletarnici Kolarca od 18 - 20 časova.

Komentari (0)

Kultura