Aktuelno iz kulture

Muzeji savremene umetnosti iz Beograda i Banjaluke dogovorili saradnju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2021

-

13:35

Muzeji savremene umetnosti iz Beograda i Banjaluke dogovorili saradnju
Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske - Copyright Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske

veličina teksta

Aa Aa

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) posetile su koleginice iz Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) direktorica Marijana Kolarić i kustoskinje Mišela Blanuša i Una Popović.

"Stručni tim MSURS je u razgovoru sa kolegama iz MSUB predstavio buduće programe i razvoj Ustanove, a razgovarali su i o predstojećoj saradnji i realizaciji zajedničkih projekata", navodi se u saopštenju muzeja iz Republike Srpske.

Ovom prilikom direktorica MSU RS dr Sarita Vujković i direktorica MSUB Marijana Kolarić potpisale su Sporazum o saradnji između Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

"Sporazum je potpisan u cilju razvijanja intenzivnije međusobne saradnje i podrške, ali i zajedničkog rada na zaštiti i prezentaciji kulturnog nasljeđa savremene umjetnosti u cilju izgradnje stručnih kapaciteta i edukacije profesionalnog osoblja te na realizaciji pojedinačnih i zajedničkih programa u skladu sa mogućnostima obje strane", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu