Aktuelno iz kulture

Aleksandar Radojičić, novi član Beogradskog dramskog pozorišta: Glumom me opčinili snagator Švarceneger i Branko Kockica

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

15:08

Aleksandar Radojičić, novi član Beogradskog dramskog pozorišta: Glumom me opčinili snagator Švarceneger i Branko Kockica
Aleksandar Radojičić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Popularni glumac Aleksandar Radojičić (34), koji je do sada bio član Pozorišta "Boško Buha", od danas je zvanično postao deo ekipe Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

"Osećam se kao fudbaler koji prelazi u drugi važan klub, tako da imam veliku tremu", prvi su  utisci Radojičića povodom ove značajne promene u njegovom profesionalnom životu.

Prema njegovim rečima, upravnik Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević ga je pre nekoliko meseci pozvao i kazao kako zna da živi na Crvenom krstu, pa predložio da "pređe" u teatar koji mu je bliži. Naravno, takvu ponudu nije mogao da odbije.

"Pomno pratim razvoj Beogradskog dramskog pozorišta poslednjih godina, od kako je na čelu Jug, i samo mogu da čestitam na tolikim uspesima. Zato mi je i drago da će, nakon 11 divnih godina u `Buhi`, baš ovde biti nastavak moje karijere. Dopada mi se ideja i način na koji Radivojević radi, drago mi je i što je doveo dosta mladih i talentovanih glumaca, da ne pominjem Branku Katić i Mirjanu Karanović, sa kojima bi mi bila čast da delim scenu", dodao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, srećan je što je izašao iz zone komfora i što će imati priliku da radi nešto drugačije i novo.

Ovog glumca, publika je upoznala i kroz uloge koje je ostvario na malim ekranima, u serijama "Žigosani u reketu", "Bićemo prvaci sveta", "Montevideo - Bog te video", "Biser Bojane" i "Beležnica profesora Miškovića".

Nesuđeni pravnik obožavao akcione filmove, ali i glumce za decu

Istaknuti dramski umetnik je za konferenciju za medije napisao biografiju o sebi, koja je poput neobične priče, a koju je pročitao njegov kolega Milan Zarić.

Između ostalog, Radojičić je napisao da je kao sasvim mali veoma voleo filmove u kojima igra snagator Arnold Švarceneger, pa je privrženost akcionim ostvarenjima i opredelilo karijeru tog rođenog Beograđanina.

"Toliko je voleo ostvarenja sa ovim akcionim glumcem, da su ga roditelji budili i u dva ujutru da gleda na televiziji neki njegov naslov, a onda bi se on nakon gledanja filma, vratio u krevet prepun utisaka", pročitao je Zarić.

Kao dete, Radojičić je najviše odlazio u Pozorištance "Puž" i u "Boško Buha" i bio je očaran glumom, a posebno mu je prijalo kada je prisustvovao snimanju čuvene emisije "S one strane duge", jer je tada upoznao slavnog Milorada Mandića Mandu.

Obožavao je sve glumce za decu, junake poznatih serijala, kao što su Branko Kockica ili Aca poštar (glumac Mladen Andrejević).

Aleksandar je nesuđeni pravnik, jer koliko god je voleo glumu, želeo je da upiše Pravni fakultet, misleći da se od glume možda ne može živeti, već je to više hobi i ljubav.

Spremao se za glumu kratko kod Miroslava Mike Aleksića, a onda kod glumice Sandre Rodić Janković, stalnog člana Malog pozorišta "Duško Radović". Upravo mu je ova glumica savetovala da upiše Fakultet dramskih umetnosti kada je došlo vreme, i onda da proba istovremeno na dva univerziteta.

Na prijemnom je spremio dela Mome Kapora, kao i ulogu Ilije Čvorovića iz kultne drame "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, i ušao je na FDU klasu kod profesora Vladimira Jevtovića.

Kasnije su se nizale uloge, ali mu je prva rola u Pozorištu "Boško Buhi" bila u predstavi "Mala sirena" u režiji Milana Karadžića. Ubrzo je postao jedan od najzaposlenijih glumaca ovog popularnog pozorišta za decu, te je u produktivnom opusu napravio zavidnu kolekciju uloga u mnogim bajkama i večernjim predstavama za tinejdžere.

Na ličnoj noti je istakao da najviše vremena voli da provodi sa svojom ćerkom, a da je ponosan što je u "Buhi" dobio kuma, najboljeg prijatelja - kolegu Viktora Savića.

"Doći će vreme i za velike uloge, a inače volim sve role koje mi predstavljaju izazov", zapisao je u biografiji Radojičić.

Jug Radivojević se zahvalio na razumevanju Pozorišta "Boško Buha" i direktora tog teatra Igora Bojovića, što su prepustili njihovog člana da se priključi ansamblu BDP.

"Objasnio sam im da je Aleksandar potreban našem pozorištu, kao i ono njemu, tako da su oni, na kraju, teška srca, dozvolili da imamo pojačanje. Verujem da će Radojičić biti vodeći u BDP, jer je reč o veoma izvanrednom momku, koji je kao sasvim mlad na prijemnom ispitu već dokazao svoj talenat", naveo je upravnik Radivojević.

Podsetimo, članovi Tatra na Krstu su već i Branka Katić, Mirjana Karanović, Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero i Vanja Nenadić.

Posle uspešne sezone 2020/2021, tokom koje je izvedeno 11 predstava, a koja je krunisana Gran pri nagradom "Mira Trailović" na Bitefu za komad "Cement Beograd", Beogradsko dramsko najavljuje da priprema još ambiciozniju sezonu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura