Aktuelno iz kulture

Povratak Ruperta Evereta na veliko platno: Režiraće film inspirisan ličnim iskustvom u disko eri Pariza

Komentari

Autor: Deadline

31/10/2021

-

19:22

Povratak Ruperta Evereta na veliko platno: Režiraće film inspirisan ličnim iskustvom u disko eri Pariza
Rupert Everet - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski glumac i filmski stvaralac Rupert Everet režiraće "Lost and Found in Paris" (u slobodnom prevodu "Izgubljeno i nađeno u Parizu"), film koji će biti zasnovan na njegovom ličnom životnom iskustvu.

Kit Klark će se naći u ulozi Evereta iz mlađih dana, neposlušnog tinejdžera kog su ogorčeni roditelji poslali u Pariz, kako bi tamo nastavio obrazovanje i naučio francuski jezik, živeći u jednoj francuskoj porodici.

U sinopsisu filma se i navodi da priča prati sedamnaestogodišnjeg studenta umetnosti u Parizu, koji biva zaveden hedonističkim svetom u kom vlada rivalitet između modnih dizajnera Gerija Sen Lazara (Rupert Everet) i Vima Valdemara (Džon Malkovič) i to sve u eri diska i panka. Rupert doživljava vrlo mračno prvo ljubavno isksutvo, a onda će nakon tragedije shvatiti da neke lojalnosti ne traju večno... Muzika u filmu podrazumeva neke od najvećih hitova iz tog vremena.

"Biće to film o toboganu života, bujnosti i glamuru mladosti, viđeno očima nekoga ko je dobro proživeo život. Otišao sam u Pariz, na razmenu učenika, 1977. Trebalo je da naučim francuski jezik, a umesto toga, otkrio sam modu, disko, drogu, mušku prostituciju i, konačno, na ivici ponora - sebe", kazao je Rupert, prenosi Deadline.

U glumačkoj ekipi filma, čije bi snimanje trebalo da počne na proleće naredne godine, biće i Kristin Skot Tomas, koja kaže da poznaje Ruperta još od njegovog neverovatnog debija u filmu "Druga zemlja" ("Another Country" iz 1984. godine, u kom Rupert igra gej učenika u engleskoj školi tridesetih godina dvadesetog veka).

"Njegov višestruki talenat i lična priča čine da 'Lost and Found in Paris' bude neobičan spoj komedije i avanture iz stvarnog života", kazala je Kristin Skot Tomas.

Ovo će biti drugi film koji će Everet potpisati i kao reditelj i kao scenarista, nakon "Srećnog princa", filmskoj priči o poslednjim danima Oskara Vajlda i koja, takođe, govori o seksualnosti.

"Svima nama koji smo se u sedamdesetima kretali u gej krugovima, samo nekoliko godina nakon što je homoseksualnost legalizovana u Velikoj Britaniji, Oskar Vajld i njegova strast bili su jako dobro poznati. Scenario sam napisao još 2007, ali trebalo mi je vremena da pronađem producenta i da prikupimo dovoljno novca za snimanje. Kada sam napisao scenario, razmišljao sam jedino o tome kako je to dobra uloga. Ali, kako je vreme prolazilo, suočavao sam se sa sve više prepreka, kao da se celi svemir urotio protiv mene. Stvorilo je to nekakvu opsednutost u meni, osećaj da je ovaj projekat pitanje života ili smrti, a time očaj i bespomoćnost s kakvom se suočavao i Vajld u svojim najtežim trenucima", rekao je svojevremeno glumac za američke medije.

Everet je zvezda hit filmova "Ples sa strancem", "Venčanje mog najboljeg druga", "Idealni suprug" i "Sledeća najbolja stvar" (The Next Best Thing). Ali njegova glumačka karijera je bila puna uspona i padova.

Sa 16 godina je napustio školu i pobegao u London, sa namerom da ostvari svoj san i postane glumac. Međutim, zbog neposlušnosti je izbačen iz glumačke škole Univerziteta u Londonu, ali je uspeo da uđe u svet glume 1981. godine sa predstavom "Druga zemlja", nakon koje će tri godine kasnije snimiti istoimeni film.

Oprobao se i na muzičkoj sceni, 1987. je izdao prvi album "Generation Of Loneliness" i, kako nije naišao na dobar prijem kod publike, muzici se vraćao samo kao prateći vokal, pre svega, svojoj dobroj prijateljici Madoni.

U Pariz se vratio 1989. godine, kada je i napisao prvi roman "Zdravo, draga, radiš li?", dok će drugi roman objaviti 1995. pod nazivom "Frizeri Sent Tropea". Autobiografiju "Crveni tepih i druge kore od banane" izdaje 2006. Od septembra 2012. nastupao je u londonskom Hampstead teatru igrajući Oskara Vajlda u predstavi "Judin poljubac".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura