Aktuelno iz kulture

Sonji Isailović uručena nagrada "Zoran Radmilović"

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2021

-

17:30

Sonji Isailović uručena nagrada "Zoran Radmilović"
Sonji Isailović uručena nagrada "Zoran Radmilović" - Copyright Prinskrin/Youtube/Radio-televizija Vojvodine

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada za najbolju mladu glumicu festivala "Dani Zorana Radmilovića" uručena je Sonji Isailović nakon izvođenja predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin" u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP).

Nagrada festivala, održanog od 16. do 23. oktobra u Zaječaru, pripala je Isailovićevoj za ulogu američke rok i bluz pevačice Dženis Džoplin (1943-1970), a uručena joj je u četvrtak uveče u BDP nakon izvođenja predstave u okviru manifestacije "Naši dani".

Publika BDP je gromoglasnim aplauzima pozdravila Isailović povodom nagrade i odigrane uloge u predstavi "Ko je ubio Dženis Džoplin", po tekstu Tijana Grumić i režiji Sonje Petrović, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta i OPENS.

Priznanje se sastoji od plakete i novčanog dela, a predsednica žirija Tatjana Nježić je uručujući nagradu Isailović istakla umetničku snagu predstave i ansambla, kao i glumačke domete dobitnice.

"Darom, punoćom, harizmom otelotvorujući Džoplin kao pozorišni lik donela je Isailović i iskreni, snažan bunt. Učinila ga i delom našeg života", glasilo je obrazloženje novinarskog žirija, koje su pored Nježić činile i Olivera Milošević i Borka Trebješanin.

Na "Danima Zorana Radmilovića", "Ko je ubio Dženis Džoplin” je osvojila i Nagradu za najbolju predstavu po oceni publike, koju je u ime ansambla primila glumica Bojana Milanović, koja takođe tumači Džoplin, budući da ih shodno rediteljskom koncepu na sceni ima dve.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu