Aktuelno iz kulture

Kombinacija "Da Vinčijevog koda" i "Kruga": Na tronu Netfliksa nova južnokorejska serija "Hellbound"

Komentari

Autor: Guardian / Euronews Srbija

24/11/2021

-

07:19

Kombinacija "Da Vinčijevog koda" i "Kruga": Na tronu Netfliksa nova južnokorejska serija "Hellbound"
Kombinacija "Da Vinčijevog koda" i "Kruga": Na tronu Netfliksa nova južnokorejska serija "Hellbound" - Copyright promo

veličina teksta

Aa Aa

Nova južnokorejska Netfliks serija preko noći je postala globalni fenomen, prevazišavši "Squid Game" kao najgledanija serija na toj platformi.

FlixPatrol analitika pokazala je da je 20. novembra "Hellbound" postala najgledanija Netfliks serija na svetu i dospela na vrh gledanosti u više od 80 zemalja za 24 sata od premijernog prikazivanja, piše Guardian.

Netfliks je, podsetimo, nedavno počeo da javno objavljuje podatke o gledanosti njihovih filmova i serija. 

Kombinacija "Da Vinčijevog koda" i "Kruga"

Kao i kod "Squid Game" premisa je duboko uznemirujuća, ali tu prestaje svaka sličnost. "Hellbound" prikazuje alternativnu verziju Zemlje na kojoj čudovišta odvlače jednog po jednog čoveka u pakao. 

Izvesnost kazne za grešnike dovodi do rađanja strogog religioznog kulta "Društva nove istine", koje nema ništa manje zastrašujuće načine da se bori protiv greha. 

Priča prati detektiva koji razotkriva misteriju i, s druge strane, lidera kulta koji je dospeo na lidersku poziciju novog sveta. Kritičari hvale kompleksnost likova, ali i neočekivanost obrta u seriji, a pojedini britanski listovi pišu da je reč o "kombinaciji 'Da Vinčijevog koda' i 'Kruga'".

Seriju je režirao Jeon Sang-ho, poznat po ostvarenju "Voz za Busan", a pilot epizoda premijerno je prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Međutim, "Hellbound" tek treba da obori rekord "Squid Game" prema vremenu koje će provesti na prvom mestu, što je ozbiljan zadatak budući da je ta serija bila vodeća po gledanosti u svetu 46 uzastopnih dana. Procenjuje se da ju je gledalo 142 miliona pojedinačnih pretplatnika u 94 zemlje sveta, a Netfliksu je donela profit od preko 900 miliona dolara.

Ranije ovog meseca reditelj te serije Huang Dong-hjuk sugerisao je da je snimanje nastavka te serije sasvim izvesno, mada iz Netfliksa još nije stigla zvanična potvrda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura