Aktuelno iz kulture

Reditelj serije "Squid Game" kaže da stiže druga sezona, ali Netfliks okleva da to potvrdi

Komentari

Autor: CNBC

10/11/2021

-

22:07

Reditelj serije "Squid Game" kaže da stiže druga sezona, ali Netfliks okleva da to potvrdi
Squid Game - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks razmatra da li će snimiti drugu sezonu kontroverzne serije "Squid Game", ali još ništa nije potvrđeno, saznaje CNBC, nakon što je agencija Associated Press objavila izjavu reditelja Huang Dong-hjuka da je nastavak izvestan.

Dong-hjuk je rekao da mu publika "nije ostavila mogućnost izbora".

"Ogroman je pritisak i velika je želja da se snimi druga sezona", rekao je on za AP.

Međutim, predstavnici striming servisa za CNBC su rekli da je "nastavak u pregovorima, ali još nije potvrđen".

Huang je oprezno komentarisao budućnost serije i rekao je da "iako planira da se u nastavku vrati glavni glumac Li Džung-jae, ne zna kada će produkcija početi rad na projektu".

"To mi je u glavi. U procesu sam planiranja, ali mislim da je prerano da kažem kada i kako će se to desiti", rekao je reditelj.

Upitan da li će uzimati u obzir sugestije obožavalaca serije prilikom osmišljavanja druge sezone, Huang kaže da će se držati "osnovne premise koju ima na umu".

"Kad odem na Jutjub, vidim sve te fanove koji zamišljaju kako će izgledati druga sezona i imaju zaista bujnu maštu. Ako bude druge sezone, mislim da ću se držati svoje osnovne zamisli, a samo mogu da se nadam da će to ne samo ispuniti očekivanja fanova, nego ih i prevazići", rekao je on.

Huang je ranije za Guardian ispričao da je na ideju da snimi "Squid Game" došao nakon što je njegova porodica dospela u finansijske probleme 2009.  Rasterećenje je tražio u tematskim kafićima za ljubitelje stripova, u kojima je "bežao" u izmišljene nacrtane svetove. Čitao je kultne stripove poput "Battle Royal" i "Liar Game" i tada zamislio osnove scenarija za ono što će postati najpopularnija serija u istoriji Netfliksa.

U "Squid Game" takmičari bizarnog rijaliti programa takmiče se u dečjim igrama, u kojima gubitnik biva ubijen, a pobednik  nagrađen višemilionskom novčanom nagradom.

Reč je o kritici prisutnih i vrlo realnih klasnih razlika u korejskom društvu, kojima se bavio i Oskarom nagrađeni film "Parazit". 

Prema nekim izveštajima, serija je Netfliksu donela preko 900 miliona dolara, pa je sasvim izvesno, govore upućeni izvori američkih medija, da ćemo uskoro ipak dobiti i potvrdu o snimanju druge sezone.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura