Aktuelno iz kulture

Novogodišnja aukcijska izložba Galerije Arte

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/12/2021

-

16:30

Novogodišnja aukcijska izložba Galerije Arte
Novogodišnja aukcijska izložba Galerije Arte - Copyright ARTE Galerija/Vladimir Miloradović

veličina teksta

Aa Aa

Galerija Arte za kraj godine, tradicionalno predstavlja novogodišnju izložbu, koja će od 4. do 16. decembra biti predstavljena u četiri izlagačka prostora u Beogradu (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29).

Izložbu čine remek-dela  međuratne, posleratne i savremene jugoslovenske i srpske umetnosti: Save Šumanovića, Ivana Radovića, Milana Konjovića, Marka Čelebonovića, Peđe Milosavljevića, Petra Lubarde, Nedeljka Gvozdenovića, Ljubice Cuce Sokić, Igora Vasiljeva, Dada Đurića, Ljube Popovića, Petra Omčikusa, Vladimira Veličkovića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Mire Brtke, Bore Iljovskog, Dušana Džamonje, Mrđana Bajića i drugih.  

Ovo je 15. aukcijska izložba kolekcije Galerije Arte, koja je ovom prilikom obogaćena reprezentativnim delima iz privatnih kolekcija. U četiri izlagačka prostora publika će biti u prilici da pogleda preko 200 umetničkih dela izuzetnih likovnih vrednosti.

"Oni koji nisu u prilici da posete izložbu, fotografije i podatke o delima, kao i kataloge u elektronskoj formi mogu pogledati na sajtovima Galerije Arte. Izložba traje do 16. decembra, kada se online aukcija završava. Svi zainteresovani mogu učestvovati u online aukciji putem registracije na portalu: aukcije.arte.rs", navodi se u saopštenju ove galerije.

Ulaz na izložbu je slobodan, a radno vreme svakodnevno od 10 do 20 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura