Aktuelno iz kulture

Nova humanitarna akcija ekipe "Južnog vetra": Podrška za Vasilija Uroševića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/12/2021

-

13:58

Nova humanitarna akcija ekipe "Južnog vetra": Podrška za Vasilija Uroševića
Vasilije Urošević - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ekipa domaćeg hit filma "Južni vetar" odlučila je da pomogne mladom umetniku Vasiliju Uroševiću, umetničkog imena Ciklon, koji je nakon teške povrede ostao u kolicima i potrebna su mu dodatna sredstva za nastavak lečenja.

Vasilije je i pre povrede voleo rep muziku, a kao pravi podvig, uprkos brojnim ograničenjima je uspeo da nastavi da se bavi muzikom i da je snima u svom stanu sa prijateljima koji mu pomažu.

"Želimo da pomognemo našem prijatelju Vasiliju i da izbacimo njegov rep album `Vir` na naš Jutjub kanal, gde bi sva sredstva koja album ostvari na Jutjubu i digitalnim platformama išla na njegov račun. Akciji se pridružio i Slobodan Veljković Cobi koji je uradio jednu pesmu na albumu", izjavio je reditelj filma Južni vetar Miloš Avramović.

Ekipa filma "Južni vetar", kako navode, poziva sve da podrže i poslušaju album ovog mladog rep umetnika, čime će istovremeno pomoći i njegov oporavak.

Plakat

 

Ovo nije prva humanitarna akcija koju je pokrenula ekipa "Južnog vetra", a već je organizovano nekoliko licitacija za one kojima je u tom momentu pomoć bila najpotrebnija. 

Podsetimo, novac od prodaje jakne popularnog junaka Baće iz pomenutog fima otišao je u humanitarne svrhe za pomoć malom Oliveru, a potom je i jakna koju Biković nosi u "Južnom vetru" prodata na javnoj licitaciji i novac je otišao u fond za lečenje male Anđele. Svi mediji su svojevremeno preneli i vest da je Bogdan Bogdanović ponudio 10.000 evra za automobil marke Lada u sklopu humanitarne akcije za Olivera Pala Gajodija.

Reditelj Miloš Avramović, producent Tatjana Žeželj i glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić zajedno su osnovali i fondaciju pod nazivom "Sačuvaj osmeh", u okviru koje su već uspeli da organizuju nekoliko humanitarnih akcija i prikupe sredstva kako bi se pomogli mališani na razne načine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura