Aktuelno iz kulture

Muzički bazar: Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije, karte od 13. decembra u prodaji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

09:23

Muzički bazar: Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije, karte od 13. decembra u prodaji
Muzički bazar: Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije, karte od 13. decembra u prodaji - Copyright Beogradska filharmonija/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Najveseliji nastupi Beogradske filharmonije, čuveni novogodišnji koncerti, zakazani su za 24. i 25. decembar od 20 časova na Kolarcu. Filharmonija priprema specijalni "Muzički bazar" pod upravom dirigenta Danijela Rajskina, a kao specijalni gost nastupa Kari Kriku, atrakcija na klarinetu.

Dugo očekivana vest obradovaće mnoge koji se nedeljama unazad raspituju za atraktivne filharmonijske nastupe. Ovoga puta Filharmonija priprema "Muzički bazar", idealan za sve koji su se zaželeli putovanja i novogodišnjih koncerata. Kao na pravom bazaru, Beogradska filharmonija nudi šarenilo muzičkih kultura sa različitih meridijana, pa će praznična atmosfera biti uz zvuke jevrejskog klezmera, arapske longe, portugalskog folklora zajedno sa veselim numerama klasične literature.

Beogradska filharmonija/Marko Đoković

 

Specijalni gost novogodišnjih koncerata je Kari Kriku, virtuoz na klarientu čiji nastupi podižu na noge publiku po celom svetu. Pionir u izvođenju i promociji savremene muzike, Kari Kriku je poznat po neobičnoj i atraktivnoj interpretaciji, a beogradska publika će ga slušati pod upravom starog znanca, Danijela Rajskina, glavnog gostujućeg dirigenta Beogradske filharmonije. 

Uvek drugačiji, neobični, veseli ili burleskni, novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije su godinama među najtraženijim nastupima u sezoni. Filharmonija je do sada svirala disko, pravila muzičke cirkuse, pozivala na ples… Za ovogodišnji "Muzički bazar" ulaznice su u prodaji od 13. decembra na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura