Aktuelno iz kulture

Na humanitarnoj aukciji i projekciji filma "Toma" prikupljeno 120 hiljada evra za lečenje Luke Kurjačkog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/12/2021

-

13:13

Na humanitarnoj aukciji i projekciji filma "Toma" prikupljeno 120 hiljada evra za lečenje Luke Kurjačkog
Printscreen YouTube/Zeljko Joksimovic, budihuman.rs - Copyright Printscreen YouTube/Zeljko Joksimovic, budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Za lečenje mladog scenariste Lukog Kurjačkog obolelog od glioblastoma produkcije filmova "Toma", "Montevideo, Bog te video" i serije "Senke nad Balkanom" za samo dva dana skupile su 120.000 evra.

Na inicijativu Dragana Bjelogrlića, čiji je Luka student, produkcijske kuće CobraFilm i MinaCord pokrenule su onlajn aukciju predmeta iz tih ostvarenja, koji su za tri dana rasprodati. 

Takođe veliki broj kompanija i javnih ličnosti kupio je karte za poslednje bioskopsko prikazivanje filma "Toma" od kojih kompletan prihod ide u fond za Lukino lečenje.

"Luka Kurajački kao i svi njegovi prijatelji i kolege žele još jednom da se zahvale ljudima velikog srca, pre svega sportistima Nemanji Matiću, Aleksandru Kolarovu, Luki Joviću, Aleksandru Mitroviću, Luki Milivojeviću, Draganu Stojkoviću Piksiju, Bogdanu Bogdanoviću, Ljubiši Tumbakoviću, umetnicima kao što su Zdravko Čolić, Aco Pejović, Nikola Rokvić, kao i kompanijama Mozzart, Nelt, Millenijum tim, Pink Media Group, United media, FK Partizan, FK Zvezda, Roaming group, Apatinska pivara, Delta Holding, Antiko, Exit, IDJ World, OTP Banka, DDOR Novi Sad osiguranje, Solveo Pharma, Restoran Gilda, Restoran Pupin, Videostroj, Telekom Srbija, ArtVista na pomoći koju su pružili", stoji u saopštenju prijatelja i porodice mladog scenariste. 

Akcija se nastavlja

Luka Kurjački imao je prvu operaciju 2015. godine koja je bila uspešna, ali se tumor vratio 2018. godine. Operisan je ponovo, usledila je radioterapija, posle koje se vratio normalnom životu.

budihuman.rs

 

Nažalost, u aprilu ove godine nalaz je pokazao da je bolest opet tu, a nakon treće operacije u maju ustanovljeno je da se radi o najagresivnijem malignom tumoru na mozgu – glioblastom mutant WHO gradus IV tumoru.

U Japanu postoji klinika koja primenjuje inovativnu terapiju koja se pokazala efikasnom protiv ove vrste tumora, a japanski lekari potvrdili su da je Luka dobar kandidat za ovu vrstu terapije.

Luki, kome je posle treće operacije narušena sposobnost govora i pisanja, potrebno je blizu 31 milion dinara da bi dospeo do Japana (lečenje u inostranstvu, terapije, specijalistički i kontrolni pregledi, dijagnostika, putni troškovi i smeštaj).

Ovom izuzetnom mladom čoveku može se pomoći uplatom preko Humnitarne fondacije "Budi human", slanjem poruke ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

Slanjem SMS poruke:

  • Upišemo 1158 i pošaljemo SMS na 3030 (cena poruke je 200 dinara)
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske
  • Upišemo 1158 i pošaljemo SMS na 455 (cena poruke je 20 švajcarskih franaka)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248340-05

Uplatom na devizni račun: 160600000124855248

IBAN
RS35160600000124855248
SWIFT/BIC DBDBRSBG

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura