Društvo

Sakupljen novac za lečenje malog Boška Guglete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/08/2021

-

13:24

Sakupljen novac za lečenje malog Boška Guglete
Sakupljen novac za lečenje malog Boška Guglete - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Novac potreban za lečenje sedmomesečnog Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišiće atrofije tip 1 sakupljen je, što znači da će Boško moći do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu, potvrdio je za Euronews Srbija njegov otac Janko Gugleta.

 

 

„Nakon tačno 80 dana sakupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svetu, objavljujemo da smo uspeli! Naša sreća je ogromna, a zahvalnost večna. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo koliku zahvalnost osećamo. Srećni smo i ponosni što je naš dragi dečak ujedinio sve dobre i humane ljude, sve vas koji ste nam ovu radost omogućili“, objavila je dečakova porodica na Instagramu.

U emotivnoj poruci, zahvalili su na svakoj donaciji, poslatoj poruci i pozivu, na svakoj objavi na društvenim mrežama i svakom pomenu Boškovog imena.

„Hvala na svakoj doniranoj stvari, organizovanom bazaru, nagrađivanju, licitacijama, za svaku postavljenu kutiju. Hvala našim malim velikim drugarima iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, gimnazijalcima i studentima. Hvala svim kompanijama, svim malim preduzetnicima na svim sjajnim akcijama. Hvala svim medijima i poznatim ličnostima, uz čiju podršku se za Boška čulo širom Srbije i sveta“, naveli su Boškovi roditelji.

Oni su poručili da se ne  smeju zaboraviti ostali korisnici Fondacije koji se i dalje bore i kojima je pomoć i dalje potrebna.

„Zato vas molimo da i dalje šaljete poruke, organizujete bazare, kačite licitacije i donirate bilo kome od njih. Na kraju, apelujemo na državu da se što pre uvede obećani skrining kako bi deca rođena sa SMA što ranije dobila terapiju koja im je preko potrebna i za njih znači život“, poručili su.

Oni su izrazili nadu da će terapija lekom zolgensma uskoro biti odobrena u Srbiji.

„Od srca želimo da Boško bude poslednje SMA dete za koje smo strepeli da li će se dovoljan broj poruka poslati na vreme“, poručili su dečakovi roditelji.

Humanitarna akcija za malog Boška trajala je dva i po meseca, kako bi bilo sakupljeno oko 2,4 miliona evra za najskuplji lek na svetu, "zolgensma", koji primaju oboleli od spinalne mišiće atrofije.

Komentari (0)

Srbija