Aktuelno iz kulture

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović": Prijavi svoju stvar

Komentari

Autor: S. Š.

03/06/2021

-

09:40

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović": Prijavi svoju stvar
Konkurs za nagradu "Milan Mladenović": Prijavi svoju stvar - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Zadužbina Milana Mladenovića raspisuje konkurs za nagradu "Milan Mladenović" za 2021. godinu, pod sloganom "Prijavi svoju stvar".

Konkurs je otvoren do 30. juna, a pored prijavnog formulara na zvaničnom sajtu je dostupna i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Nagrada "Milan Mladenović" je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa jednom pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Pesme koje konkurišu treba da su objavljene u periodu između 1. jula 2020. i 30. juna 2021.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 2.000 evra.

Komentari (0)

Kultura