Aktuelno iz kulture

Crna Gora odabrala pesmu koja će je predstavljati na Evroviziji 2022

Komentari

Autor: RTCG

04/01/2022

-

16:18

Crna Gora odabrala pesmu koja će je predstavljati na Evroviziji 2022
Crna Gora odabrala pesmu koja će je predstavljati na Evroviziji 2022 - Copyright Instagram.com/vladanavucinic

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora je za svoju predstavnicu na predstojećem Eurosongu, koji će se održati u Torinu izabrala Vladanu Vučinić.

Predstavnica Crne Gore na svojim društvenim mrežama napisala je da je pesma koja će tu zemlju predstavljati na najvećem svetskom muzičkom takmičenju nastala iz slomljenog srca i da se nada da će njom dodirnuti srca ljudi iz celog sveta.

"Nedavna tragedija koja se desila u mojoj porodici me je slomila... Pesma je nekim neopisivim čudom samo 'izletela' iz mene i mogu slobodno reći da je ona ništa drugo do moje srce razbijeno u sitne komadiće, pretvoreno u muziku i reči", napisala je Vučinić.

 

 

Ona zasada nije otkrila naziv pesme, ali je napisala da posebnu zahvalnost duguje svom koautoru i aranžeru, Darku Dimitrovu.

"Vidimo se u Torinu! Zdravlje, Ljubav i Mir", poručila je Vučinić, prenosi RTCG.

U trci bile 24 kompozicije

Predstavljajući pesmu crnogorskoj javnosti, predsednica Selekcione komisije i muzička urednica Radija Crne Gore Stana Šalgo kazala je da izabrana kompozicija pripada pop žanru, da je "baladična i aranžmanski kvalitetno urađena".

Šalgo je ispričala da je na konkurs za predstavnika Crne Gore na Eurosongu pristiglo 30 kompozicija od kojih su 24 imale kompletnu dokumentaciju.

"Komisija koja je birala kompozicije sastojala se od 10 članova. Imali smo estradne umetnike, nekadašnje učesnike Evrovizije, producenta, novinara, profesora, dirigenta, predstavnika Zavoda za školstvo i muzičke urednike", kazala je ona.

Preporuka za vas

Čelnici Evrovizije: Pevač se dobrovoljno ponudio i uradiće test na drogu

Komentari (0)

Kultura