Aktuelno iz kulture

Kulturni događaji na udaru korone: Otkazani "Toska" i "Bokeški D-mol", a Kustendorf pomeren za maj

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

17:42

Kulturni događaji na udaru korone: Otkazani "Toska" i "Bokeški D-mol", a Kustendorf pomeren za maj
„Bokeški D mol“ - Copyright Pozorište Boško Buha

veličina teksta

Aa Aa

Pandemija kovid-19 na početku 2022. godine uticala je na otkazivanje ili pomeranje nekoliko kulturnih manifestacija, od pozorišnih predstava do filmskih festivala i muzičkih događaja kao što su "Kustendorf" ili gostovanje opere "Toska" iz Rumunije.

Pre nekoliko dana saopšteno da je Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf 2022" zakazan za 22. januar ipak pomeren za maj "zbog najnovijeg rasta infekcije kovidom-19 i to njegovom veoma zaraznom omikron varijantom".

Gostovanje Rumunske nacionalne opere iz Temišvara sa operom “Toska” najavljeno za 12. januar u Madlenijanumu juče je otkazano, kako su naveli iz ove kuće, "zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Rumuniji i pooštravanja mera njihove vlade, kao i zbog izvesnog broja članova ansambla koji su bolesni".

 

 

Iz Narodnog pozorišta je saopšteno da je "zbog bolesti soliste" otkazan balet "Krcko Oraščić" najavljen za večeras i 15. januar, dok je u Ateljeu 212 je pre nekoliko dana "iz preventivnih razloga i bolesti glumca" otkazano za 14. januar planirana "Slavna Florens".

Jugoslovensko dramsko pozorište je otkazalo bez obrazloženja predstavu "Lorencačo" predviđenu za 8. januar, a pozorište "Boško Buha" je samo saopštilo da se "izvođenje predstave ''Bokeški D-mol'' planirano za 12. januar otkazuje".

Udruženje stripskih umetnika Srbije danas je saopstilo da se "zbog najnovije zdravstvene situacije među učesnicima, posetiocima i organizatorima privremeno otkazuju" njihovi festivalski i drugi programi zakazani od 11. do 13. januara u Dečijem kulturnom centru Beograda.

Promo

 

Na muzičkoj manifestaciji "Dani Spensa" 8. januara je trebalo da učestvuje i zagrebački pop rok sastav Psihomodo pop, ali se uoči događaja njihov pevač Davor Gobac javio fanovima video porukom sa "ne baš dobrim vestima" pošto "zbog kovida" moraju otkazati dolazak u Novi Sad.

Zagrebačka promoterska kuća "Los Anđeles ejdžensi" saopštila je juče da su odloženi koncerti koje su u glavnom gradu Hrvatske trebali da održe 12. februara bendovi Bulit for maj Valentajn i 15. februara Blad red šuz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura