Aktuelno iz kulture

Denis Murić, zvezda filma "Zlatni dečko": Pripreme za ulogu su mi najteže pale, buđenje i trening od osam ujutru

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

15:15

Denis Murić, zvezda filma "Zlatni dečko": Pripreme za ulogu su mi najteže pale, buđenje i trening od osam ujutru
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Denis Murić glavna je zvezda filma "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića, a prema rečima glumca, ulogu mladog i talentovanog fudbalera problematičnog ponašanja dobio je na preporuku koscenarista Alekse i Vuka Ršumovića.

Murić je naveo da mu je pripremajući se za ulogu bilo najteže ispoštovati "tempo i ritam života" pošto je imao svakodnevne treninge od osam ujutro.

"Trener me namerno gazio jer je video da mi teško ide buđenje. Onda je to bilo urnebesno. Te pripreme su mi najteže pale", rekao je Murić.

Prema njegovim rečima, otežavajuća stvar je bila i lako poistovećivanje sa ulogom.

"Lik se zove Denis. Postoji previše elemenata koji su slični, koji su se u njegovom životu dešavali, a koji se meni dešavaju danas", otkrio je glumac.

Tanjug

Murić je rekao da je kao klinac trenirao fudbal, i da ga je sada snimanje "Zlatnog dečka" vratilo tom sportu, pa može za sebe reći da je danas "sigurno bolji fudbaler".

"Mislim da će svako imati nešto što će da mu se svidi u filmu. Ima svega sve što vole mladi. Meni je najzanimljivija priča o odrastanju, kako svi prolazimo kroz faze", rekao je Murić.

Kao najava filma, čija je bioskopska premijera bila 11. januara, pojavio se krajem prošle godine spot sastava "Beogradski sindikat" - "I dalje kidam", u kome se pojavljuje i Murić.

"Meni je to genijalno zato što obožavam Beogradski sindikat. Kao klincu mi je tako zvonio telefon", rekao je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura