Aktuelno iz kulture

Milan Marić igra Žarka Lauševića: Snima se serija "Pad" po motivima knjige "Godina prođe, dan nikad"

Komentari

Autor: 24sedam

19/01/2022

-

09:52

Milan Marić igra Žarka Lauševića: Snima se serija "Pad" po motivima knjige "Godina prođe, dan nikad"
Milan Marić igra Žarka Lauševića: Snima se serija "Pad" po motivima knjige "Godina prođe, dan nikad" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić/E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Na proleće počinje snimanje serije "Pad", po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, a čuvenog dramskog umetnika igraće Milan Marić, prenosi portal 24sedam.

U opciji za glavnu ulogu je, kako su pisali pojedini mediji, bilo nekoliko glumaca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauševića bio je Miloš Biković.

Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović ("Južni vetar"), a režiju Vuletić, koji je sa "Fajerflaj produkcijom" već radio "Porodicu" o hapšenju Slobodana Miloševića. Serija će premijerno biti prikazana na Superstar kanalu, a nastaje uz podršku Telekoma Srbije.

"Nova serija u produkciji `Fajerflaja` pod nazivom `Pad` nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića `Godina prođe, dan nikad`. Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga, već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji", rekao je Vuletić.

Reditelj je sa Milanom Marićem već sarađivao na seriji "Porodica", gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

"Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji `Porodica`, već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku", objašnjava Vuletić i naglašava:

"Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji. Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji `Pad`".

Glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu "Godina prođe, dan nikad", u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio.

U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak. Prava za ekranizaciju je prodao pre više od godinu dana produkcijskoj kući koja potpisuje uspešne serijale "Tajkun", "Močvara", "Klan", "Kalkanski krugovi", "Feliks", "Crna svadba" i "Čudne ljubavi".

Preporuka za vas

Snimaju se "Heroji Halijarda": Laušević i Božović u filmu o herojskoj ulozi Srbije u Drugom svetskom ratu

Komentari (0)

Kultura