Aktuelno iz kulture

Veče Ane Ristović u programu "Poezija uživo!" na Kolarcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/01/2022

-

12:59

Veče Ane Ristović u programu "Poezija uživo!" na Kolarcu
Ana Ristović - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

U okviru programskog ciklusa "Poezija uživo!" koji organizuje Radio Beograd 2 u saradnji sa Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca, u subotu 22. januara od 19 časova, biće održano veče pesnikinje Ane Ristović, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2.

Ana Ristović rođena je 5. aprila 1972. godine u Beogradu. Diplomirala je srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Njena poezija zastupljena je u više domaćih i stranih antologija, a posebno međunarodno priznanje dobija pesma "Oko nule" koju je britanski časopis "The Guardian" uvrstio među 50 najboljih pesama sveta objavljenih u poslednjih 50 godina.

Ana Ristović dobitnica je najuglednijih domaćih pesničkih nagrada: "Brankove nagrade", "Branko Miljković", "Milica Stojadinović Srpkinja", "Disove nagrade", "Desanka Maksimović", kao i nemačke nagrade "Hubert Burda" za mladu evropsku poeziju.

Ulaznice za veče Ane Ristović posetioci mogu preuzeti na blagajni Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca. Programi u Kolarčevoj zadužbini odvijaju se uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura