Aktuelno iz kulture

"Leto kada sam naučila da letim" premijerno 16. februara u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2022

-

09:55

"Leto kada sam naučila da letim" premijerno 16. februara u Beogradu
Film "Leto kada sam naučila da letim" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Svečana premijera dugoočekivanog filma Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" zakazana je za 16. februar u Kombak dvorani u Beogradu, dan kasnije premijera će biti održana u Areni Cineplex u Novom Sadu, a potom će film ući u redovan bioskopski repertoar širom Srbije.

Porodični fim "Leto kada sam naučila da letim", donosi toplu, vedru i duhovitu priču punu emocija sa najsunčanijeg mesta na Jadranu. Radnja filma prati tinejdžerku Sofiju tokom naizgled dosadnog letovanja sa dve bake na Hvaru. Međutim, nova prijateljstva, zaljubljivanje, morske avanture, pretvoriće ovo leto na idiličnom ostrvu u raspust koji se pamti. Ova nežna letnja priča izmamiće neočekivane emocije među gledaocima svih generacija.

Prinskrin/Youtube/Art Vista

Klara Hrvanović

"Leto kada sam naučila da letim" nije samo prvi film Raše Andrića nakon hitova "Kad porastem biću kengur", "Munje!" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", sa kojima je stekao status kultnog reditelja, već je i pravo osveženje za publku jer na veliko platno donosi dinamičnu i duhovitu priču koja je pre svega namenjena mlađim generacijama.

Film ''Leto kada sam naučila da letim'' adaptacija je istoimene nagrađivane knjige Jasminke Petrović koja je uvrštena u školsku lektiru.

Klara Hrvanović, osvojiće publiku u ulozi devojčice Sofije, dok će Olga Odanović i Snježana Sinovčić izmamiti mnoštvo osmeha i suza među gledaocima. Zapežene uloge ostvarili su i Žarko Laušević, kao i grupa talentovanih tinejdžera iz Splita i Beograda.

Film "Leto kada sam naučila da letim" realizovan je u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura