Aktuelno iz kulture

Miloš Timotijević: Druga sezona "Bese" je mnogo kompleksnija, mafijaški okvir samo je milje celog zapleta

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

12:12

Miloš Timotijević: Druga sezona "Bese" je mnogo kompleksnija, mafijaški okvir samo je milje celog zapleta
Miloš Timotijević: Druga sezona "Bese" je mnogo kompleksnija, mafijaški okvir samo je milje celog zapleta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Voleo bih da kod nas ima više projekata kao što je "Besa", jer ona je stvarno jedinstvena, korespondira sa publikom po celoj Evropi i svuda u svetu, kaže za Tanjug uspešan glumac Miloš Timotijević povodom snimanja nastavka popularne serije "Besa", u kojoj igra istrajnog i pravdoljubivog inspektora Petrita Kocija.

Timotijević ističe da je "Besa" prva i za sada jedina domaća serija koja je prodala licencu, a prvi kupci su producenti arapskih zemalja.

Kako kaže uveliko je snimljena njihova verzija projekta, koja se sa velikim uspehom prikazuje na arapskom tržištu.

"Zaista je fascinantno koliko je sadržaj serije univerzalan i verujem da je to put kojim produkcije naših TV serija treba da idu, a ne da budu učaurene s lokalnim temama", navodi jedan od trenutno najtraženijih glumaca.

Superstar/promo

Glavni junaci serije "Besa"

Timotijević podseća da je "Besa" internacionalni projekat jer u njemu učestvuju glumci osam zemalja Evrope.

"Druga sezona biće drugačija od prvog dela, po načinu pisanja, po strukturi scenarija. Priča više ne prati sudbine samo tri junaka. Priča je mnogo kompleksnija, gde je mafijaški, krimi okvir zapravo samo milje celog zapleta", otkriva Timotijević, uz nadu će druga sezone serije biti emitovana na televiziji sa nacionalnom frekfencijom.

Trenutnu situaciju u ponudi domaćih serija on vidi kao problem u kojem nedostaju žanrovski različiti projekti.

"Razumem da su se u ovoj eri serija ljudi malo zasitili krimića i trilera, iako je to apsolutno najuzbudljiviji žanr za seriju, i za pisanje i za igranje. Lično najviše volim da gledam trilere i kad ih ne snimam. S druge strane, u domaćoj produkciji trebalo bi da se rade i epohe na neki drugi način. Za sada je to uspelo samo Draganu Bjelogrliću sa serijom "Senke nad Balkanom". Pitam se zašto se ne poigravati sa žanrom epohe na razne načine? Kada sam radio seriju "Čizmaši" s Dejanom Zečevićem, verovao sam da je taj TV projekat morao biti snimljen u crno-beloj tehnici? Bilo bi znatno zanimljivije jer bi to odmah publiku gurnulo u neku vrstu epohe", kazao je Timotijević.

Komentari (0)

Kultura