Aktuelno iz kulture

Lična priča Ane Sofrenović: Kako je nastala uloga Jelene u kultnom filmu "Ubistvo s predumišljajem"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2022

-

19:32

Lična priča Ane Sofrenović: Kako je nastala uloga Jelene u kultnom filmu "Ubistvo s predumišljajem"
E-Stock/Neniška - Copyright E-Stock/Neniška

veličina teksta

Aa Aa

"Ubistvo s predumišljajem" u režiji Gorčina Stojanovića jedan je od najznačajnijih antiratnih filmova devedesetih godina i koji danas ima status kultnog, a koji je i snimljen na osnovu istoimenog romana Slobodana Selenića.

Izuzetno književno delo, sam pisac je prilagodio i uobličio u scenario prema kojem su se mnogi glumci i glumice, danas zvezde srpskog glumišta, našli po prvi put na filmskom platnu

Gošća moderatorke Vesne Vukajlović na tribini "Gledaj, čitaj me" biće Ana Sofrenović, višestruko nagrađivana glumica, pedagog i vokalni solista koja u filmu tumači lik glavne junakinje Jelene.

"Podsetićemo se sjajne uloge i tima koji je realizovao `Ubistvo s predumišljajem`, ali i brojnih ostvarenja, kao što su: `Balkanska pravila`, `Nebeska udica` i drugih. Možda se najzanimljiviji deo razgovora krije u brojnim projektima i pedagoškom radu koji je Ana usmerila ka tehnici glasa i pevanju", navodi se u saopštenju UK "Probrod".

Spomenuće se i nastupi Sofrenović na džez festivalima i u Karnegi holu, kao i istraživanje u alternativnim oblicima teatra i predstavljanja.

Iz "Parobroda" poručuju da publika očekujte izuzetan razgovor i ličnu priču 4. februara u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura