Aktuelno iz kulture

Teodora Ristovski: Zbog uloge u filmu "Bilo jednom u Srbiji" naučila sam da vozim bicikl

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

11:06

Teodora Ristovski: Zbog uloge u filmu "Bilo jednom u Srbiji" naučila sam da vozim bicikl
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Glumicu Teodoru Ristovski publika će imati prilike da gleda u filmu, a potom i u seriji "Bilo jednom u Srbiji" reditelja Petra Ristovskog, čija se premijera očekuje u martu.

Ristovski kaže da u filmu "Bilo jednom u Srbiji" igra Zorku, koja je "mlada devojka puna života, predstavnica savremene žene u starom dobu".

"Bila je ispred svog vremena, bila je hrabra, nije se ničeg plašila. Ono za šta je želela da se bori, borila se do kraja. Sad da li je u tome uspela ili ne, to će kazati film, kasnije serija", rekla je Ristovski.

Glumica je priznala da joj je u filmu reditelja Petra Ristovskog "najzahtevnija bila tehnička stvar -vožnja bicikla".

"Jedna sam od retkih koja ne zna da vozi bickl. Zato što sam imala neka loša iskustva u detinjstvu. Pala sam i prva moja ljutnja u životu je bila na bicikl. Viknula sam: `Nikada neću sesti na tebe i nikada te neću voziti`. Zbog uloge u filmu naučila sam da vozim bicikl", prisetila se Ristovski.

Prema njenim rečima, "nikad ne reci nikad" pošto je dobila ulogu Zorke koja je "sve vreme na biciklu, jedina Leskovčanka u tom trenutku koja se osmelila da ga vozi".

"Morala sam da krenem u pripremu uloge i na taj tehnički način. Počela sam da vežbam u jednoj skrivenoj ulici na Dorćolu od sramote. Htela sam sa pomoćnim točkićima, ali ne krenula sam sa dva. I moj veliki uspeh je što sam naučila da vozim bicikl", priznaje glumica.

Ristovski je rekla da sada ima bicikl kod kuće i sada ga voli "ne dovoljno, ali malo više nego pre".

Film "Bilo jednom u Srbiji" u kome igraju i Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Nemanja Oliverić i drugi, u ovo pandemijsko doba biće "jedno veliko osveženje", sa mnogo lepom ljubavnom pričom", ističe Ristovski.

"Smatram da smo melodrame malo zapostavili. Fotografija je fantastična, jake su boje, kontrasti, mislim da će i što se tiče i igre, žanra, režije i priče biti veliko osveženje, da će publika da se veže za likove i da će voleti da ovo gleda", ocenila je Ristovski.

Govoreći o ulozi u filmu koji se dešava posle Prvog svetskog rata u Leskovcu, Ristovski ističe da je bilo tokom snimanja "prelepo ući u ulicu koja je napravljena po uzoru na to vreme i obući kostime".

Upitana kakve bi uloge poželela u budućnosti, Ristovski je rekla da mašta da igra "nekog muškarca, babu, svašta nešto, neke ljude sa dubokim problemima sa kojima se bore i na kraju izbore".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura