Aktuelno iz kulture

"Bilo jednom u Srbiji": Kako je počela ljubavna priča između Ružice i Dineta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/03/2022

-

17:43

"Bilo jednom u Srbiji": Kako je počela ljubavna priča između Ružice i Dineta
"Bilo jednom u Srbiji": Kako je počela ljubavna priča između Ružice i Dineta - Copyright MCF promo

veličina teksta

Aa Aa

Melodrama sa elementima komedije "Bilo jednom u Srbiji", reditelja Petra Ristovskog i autora i producenta Zvonimira Šimuneca, od nedavno se prikazuje u bioskopima Srbije.

Film koji govori o Leskovcu tokom i posle Prvog svetskog rata, prati dva mladića i dve devojke  - Coneta (Viktor Savić), Dineta (Nemanja Oliverić), Zorku (Teodora Ristovski) i Ružicu (Sloboda Boba Mićalović).

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani "duhom slobode i napretka" koji su osetili u "velikom svetu", dvojica mladića vraćaju se u svoj oronuli rodni grad - Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta Aćima Prokića (Radovan Vujović).

MCF promo

 

Cone će pokušati da vrati svoju staru ljubav, a Dine da svoju novu ljubav pronađe i to u Ruški, koja je od urokljive devojke postala cvet srpskog Mančestera.

Ovaj insert iz filma prikazuje kako je teklo njihovo udvaranje:

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić su maestralno odigrali par koji prkosi svim predrasudama u Leskovcu između dva rata.

Inače, "Bilo jednom u Srbiji" je poslednji film našeg proslavljenog glumca Ivana Bekjareva, koji je preminuo 16. novembra 2020, a pored njega, u filmu igraju i: Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Dragan Boža Marjanović, Andrija Stoilković i drugi.

Film je nastao u koprodukciji Le Filma iz Leskovca sa Media House, DME Video, Soul Food Films, a za distribuciju ostvarenja zadužen je Mega Com Film.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura