Aktuelno iz kulture

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji": Istorijska melodrama o tome kako je Leskovac postao srpski Mančester

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

23:06

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji": Istorijska melodrama o tome kako je Leskovac postao srpski Mančester
Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji": Istorijska melodrama o tome kako je Leskovac postao srpski Mančester - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

veličina teksta

Aa Aa

Film "Bilo jednom u Srbiji" autora i producenta Zvonimira Šimuneca i reditelja Petra Ristovskog, priča o Leskovcu - srpskom Mančesteru - koji postaje deo Evrope između dva svetska rata, imao je večeras beogradsku premijeru u Kombank dvorani


"Bilo jednom u Srbiji", kostimirana istorijska melodrama o tome kako je Leskovac postao srpski Mančester, a publika u Kombank dvorani imala je prilike pre projekcije da vidi protagoniste ostvarenja na crvenom tepihu.

Jedna od glavnih protagonistkinja filma Teodora Ristovski kaže za Tanjug da bi je obradovalo kada bi ljudi sa osmehom izlazili iz bioskopa posle projekcije ostvarenja "Bilo jednom u Srbiji".

"Osmeh i dobro raspoloženje su nam neophodni u ova turbelentna vremena. Naš film poručuje svima da treba biti uporan poput Coneta koji je uspeo da preživi sve i uradi mnogo toga dobrog za zajednicu kojoj pripada. Zajedništvo i vera u bolju budućnost je potrebna i nama u ovom trenutku," rekla je Ristovski.

Reditelj filma Petar Ristovski za Tanjug napominje da je imao veliku odgovornost u procesu nastanka ostvarenja.

Tanjug

"Svestan sam da se u Srbiji rado gledaju filmovi epohe, a posebnu odgovornost sam imao prema Leskovčanima i njihovom gradu. Probali smo da predstavimo Leskovac kao razvijeni grad između dva svetska rata, a ljude u njemu kao vredne vizionare," rekao je Ristovski.

Ova romantična drama sa primesama komedije, u produkciji "Le Filma", autora i producenta Zvonimira Šimuneca i u režiji Petra Ristovskog, donosi priču kako je od orijentalne kasabe Leskovac postao moderan evropski gradić (scenografkinja Ana Milošević), a kako je orijentalnu nošnju zamenila bečka i pariska moda (kostimografkinja Dragica Laušević).

Emotivna filmska priča o dvojici momaka koji žive svoje snove bazirana je na stvarnim događajima i inspirisana poznatim leskovačkim porodicama.

Film je snimljen na autentičnim lokacijama i na melodičnom leskovačkom dijalektu.

U filmu igraju Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Boba Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Ivan Bekjarev (1946-2020), Dragan Boža Marjanović...

Publika je ovacijama nagradila poklon ekipe filma "Bilo jednom u Srbiji" nakon beogradske premijere.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura