Aktuelno iz kulture

Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade ovaj petak na vakcinaciju na mobilni punkt ispred Saobraćajnog fakulteta

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2021

-

11:10

Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade ovaj petak na vakcinaciju na mobilni punkt ispred Saobraćajnog fakulteta
Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade ovaj petak na vakcinaciju na mobilni punkt ispred Saobraćajnog fakulteta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Autobus adaptiran u mobilni punkt, potpuno opremljen za vakcinaciju, biće stacioniran ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu u petak, 11. juna, od 10 do 16 časova. Na mobilnom punktu biće dostupne Pfizer i Sinopharm vakcine, a moći će da se vakcinišu svi studenti, kao i svi zainteresovani građani, saopštili su iz inicijative Ujedinjeni festivali Srbije, koju čine Egzit, Beerfest, Lovefest, Arsenal fest i Nisville.

Ovim putem, Ustanova Studentski centar "Beograd", zajedno sa Gradom Beogradom, GSP i svim nadležnim zdravstvenim ustanovama, apeluje na sve studente i ostale građane da se vakcinišu, na taj način zaštite sebe, svoje porodice i budu odgovorni prema društvu u celini.

"Svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobiće mesec dana besplatnog korišćenja teretane i saune, kao i parkinga u okviru Studentskog centra, koje mogu iskoristiti do kraja tekuće godine. Ujedinjeni festivali Srbije pripremili su više od 100 ulaznica i raznih nagrada za sve koji dođu na vakcinaciju", navodi se u saopštenju.

Ova akcija dio je nacionalne kampanje za vakcinaciju mladih kako bi se do 21. juna vakcinisalo najmanje 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije i započelo otvaranje države. Zahvaljujući kampanjama sam proces proteklih nedelja ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega dva odsto, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana.

Komentari (0)

Kultura