Aktuelno iz kulture

Izložba crteža Petra Sibinovića u Galeriji "Haos": Apstrakcija sa vodenim žigom

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

09:49

Izložba crteža Petra Sibinovića u Galeriji "Haos": Apstrakcija sa vodenim žigom
Izložba crteža Petra Sibinovića u Galeriji "Haos": Apstrakcija sa vodenim žigom - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Serija crteža pod naslovom "Analiza", čini postavku izložbe najskorijih radova Petra Sibinovića koja je sinoć otvorena u galeriji "Haos".

Publika ima priliku da vidi 25 odabranih crteža rađenih specijalnom tehnikom koja podrazumeva vodeni žig.

"Reč je o vrlo specifičnoj tehnici izrade crteža po kojoj je moj rad prepoznatljiv i nadam se da će se sve to dopasti publici", rekao je Sibinović.

Sibinović spada u generaciju mlađih stvaralaca sa već zapaženim rezultatima i prisustvom kako na grupnim tako i na samostalnim izlaganjima.

Pored toga, učesnik je velikog broja radionica i umetničkih kolonija, autor je, koautor ili saradnik na brojnim projektima.

Vajar po obrazovanju, neprestano je ispitivao mogućnosti crteža, analizirao proces nastajanja i neretko davao prednost samoj akciji, principima spontaniteta i prirodnih dešavanja, u odnosu na ishod. Prirodni fenomeni su neodvojivi deo njegovog izraza.

On ih prati, zaustavlja, artikuliše i odabira fleksibilne, uzbudljive i sugestivne forme koje nam kroz svoje intervencije na papiru nudi kao svojevrsne mikrokosmose, segmente neke veće celine ili delove beskraja.

Ovi apstraktni crteži, bolje reći - radovi na papiru, rađeni kombinovanim tehnikama, predstavljaju i svojevrsni umetnikov eksperiment, neminovni spoj prirode, zapravo nauke i umetnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura