Aktuelno iz kulture

Igi Azaleja i Afrodžek potvrdili dolazak na Exit festival

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/03/2022

-

13:55

Igi Azaleja i Afrodžek potvrdili dolazak na Exit festival
Igi Azaleja i Afrodžek potvrdili dolazak na Exit festival - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Igi Azaleja, višestruko nagrađivana australijska reperka, potvrdila je svoj nastup na Glavnoj bini Exit festivala.

Pored jedne od najvećih hip hop zvezda današnjice, sa preko 10 milijardi strimova i čak 70 miliona prodatih albuma, u julu na Petrovaradinsku tvrđavu stižu još dva velika imena –  DJ i producent Afrodžek i najveći brazilski superstar Alok, kao i nemački hitmejker ATB.

Svi oni pridružuju se ranije objavljenim velikim imenima, među kojima su neke od najvećih svetskih zvezda, kao su Kalvin Haris, Nik Kejv & The Bad Seeds, Džejms Artur, Masked Wolf, Džoel Kori, Džeks Džouns, Boris Brejha, Honey Dijon, Maseo Pleks, Reinier Zoneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marki Ramon i mnoga druga.

Novo izdanje Exit festivala, pod sloganom "Zajedno. Zauvek!" biće održano od 7. do 10. jula, a uskoro će biti objavljena i nova velika imena mts Dance Arene. Zbog ogromnog interesovanja aktuelne cene standardnih festivalskih ulaznica biće na snazi najkasnije do petka, 8. aprila, do kraja dana. 

Nova hedlajnerka Exit festivala, multitalentovana reperka Igi Azaleja, u protekloj deceniji se probila kao jedno od najvažnijih imena globalno najpopularnijeg muzičkog pravca. Iza ove muzičarke na društvenim mrežama stoji više od 35 miliona ljudi, kao i najveća muzička imena s kojima je sarađivala, kao što su Britni Spirs, Dženifer Lopez i Arijana Grande.

U junu 2014. njeni singlovi "Fancy" i "Problems" došli su do prva dva mesta Billboardovih Hot 100, čime je izjednačila rekord koji su držali Bitlsi.

Australijska reperka je na to odgovorila: "Radije bih bila Rolling Stones", i pokrenula lavinu nakon koje je, upravo s hitom "Fancy", postala ženska hip hop izvođačica s najdužim broj jedan singlom u istoriji, prestigavši dotadašnju liderku Lil’ Kim.

Njen talenat mogao se naslutiti singlovima "Pu$$y" i "My World", a u narednim godinama usledila su višestruka muzička priznanja, među kojima su American, Billboard i MTV muzičke nagrade, kao i People’s Choice i Teen Choice nagrade, uz četiri Gremi nominacije.

Sa Gremi nagradom iza sebe, na Exit se vraća Afrojack, uticajni holandski DJ, EDM producent i tekstopisac, koji je proboj na internacionalnu scenu napravio multiplatinastim hitom "Take Over Control" sa Evom Simons. Godinama je jedan od najplaćenijih DJ-eva na svetu, već deceniju nezaobilazan na listi najboljih časopisa DJ Mag i dobitnik MTV nagrade.

Da je njegova pozicija zaslužena, pokazuje beskrajan spisak muzičkih imena čije je pesme stvarao i remiksovao, među kojima su Bijonse, U2, Pitbull, will.i.am, Sia, Martin Gariks… Sve granice je pomerila pesma "Hey Mama", sa Dejvidom Getom, Niki Minaž i Bibi Reksom, koja ima 1,5 milijardi pregleda na Jutjubu.

Sredinom 2021. godine objavio je novu pesmu sa Getom "Hero", koja je nominovana za Gremi, i pre nekoliko dana je predstavio pesmu "Trampoline", u kojoj su pored Gete i Missy Elliott, BIA i Doechii.

Nakon energičnog zajedničkog seta sa Quintinom iz 2014. na mts Dance Areni, svoje hitove donosi na Glavnu binu.

Neprikosnoveni brazilski superstar Alok je u ovom trenutku jedan od najistaknutijih ličnosti na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni, a svoj stil opisuje kao "Brazilian bass" i dens pop.

Dve godine iza nas iznedrile su hitove "Don't Cry For Me" sa Džejsonom Derulom, "In My Mind" sa Džonom Ledžendom i "Don't Say Goodbye" sa Tove Lo i Ilkajem Senkanom, dok je jedna od njegovih najlepših pesama "Hear Me Now".

Na društvenim mrežama ima više od 40 miliona pratilaca, što ga čini drugim najpraćenijim DJ-em na svetu, a ugledni DJ Mag ga je 2021. godine proglasio za četvrtog najboljeg na svetu. Za remiks pesme "Piece Of Your Heart" dobio je nagradu 2019. godine na međunarodnim Dance Music nagradama, a remiksovao je i hitove poput "Living In A Ghost Town" i "Astronaut in the Ocean".

Jedini je Brazilac koji se našao na listi "Billboard Dance 100", dok ga je magazin Forbes ocenio kao jednog od najuticajnijih mladih umetnika u Brazilu. Premijerno je nastupio na karnevalu u Sao Paulu 2020. godine, i to pred milion ljudi.

Andre Taneberger poznatiji kao ATB je nemački muzičar, DJ i producent trans i progresiv haus žanrova, koji iza sebe ima više od 20 godine izuzetno uspešne karijere. Njegova debitantska pesma iz 1998. godine, a danas platinasti klasik "9PM (Till I Come)" obeležila je jednu eru, postala singl broj jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu, i dostigla top liste u Australiji, Danskoj, Grčkoj, Italiji i Norveškoj. Nizali su se hitovi "Hold You", "You're Not Alone", "Ecstasy", "Marrakech". Od 2003. do danas ATB je svake godine na DJ Mag listi Top 100 DJ-eva.

Da pesma "9PM (Till I Come)", ATB-ov zaštitni znak, i dalje živi i posle 24 godine, pokazuje rimejk koji su uradili Topic i A7S, a Tiësto ga je potom remiksovao. ATB je baš u nedavnom intervjuu rekao da je "njegov cilj da stvara melodije koje će opstati godinama".

Komentari (0)

Kultura