Aktuelno iz kulture

Mišel Fajfer o ulozi u novoj seriji "Prva dama": Nikada više neću igrati stvarne ličnosti

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

22/04/2022

-

07:56

Mišel Fajfer o ulozi u novoj seriji "Prva dama": Nikada više neću igrati stvarne ličnosti
Mišel Fajfer - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Mišel Fajfer igra Beti Ford, suprugu američkog predsednika Džeralda Forda u novoj seriji "Prva dama", ali uprkos njenom bogatom iskustvu, ništa nije moglo da je pripremi za taj zadatak.

"Imala sam tri scenarija: jedan sa mojim beleškama, onda još jedan u kom sam stalno prepravljala tekst u skladu sa novim izmenama, a onda sam imala još jedan sa vremenskim odrednicama i brojem scena, za brzo podsećanje", ispričala je Fajfer, koja je morala da tokom snimanja uskače u različite životne faze Beti Ford. 

AP/Charles Sykes

 

Pre te uloge, već je imala priliku da glumi stvarne ličnosti - učiteljicu Luen Džonson u "Opasnim umovima" i Rut Medof u "Majstoru laži", ali je vrlo moguće da joj je Beti poslednja.

"Rekla sam da to više nikad neću uraditi. To je vrlo, vrlo teško. To je s vama sve vreme, svaki izbor koji napravite. A samo želite da odate počast ličnosti koju tumačite i da budete što je moguće više autentični, znajući da će biti trenutaka kada to ne možete da budete. Nikada više to neću raditi", rekla je Fajfer.

Ipak, ona je i ponosna na to što je doprinela sećanju na prvu damu.

"Nisam znala ni polovinu stvari koje je Beti Ford uradila. Naravno, kao i većina ljudi, znala sam za njene probleme sa alkoholom i drogom i da je osnovala 'Beti Ford' kliniku, ali to je sve. Uostalom, kao da to nije dovoljno, ona je dala još mnogo toga. Počastvovana sam što sam dobila priliku da podelim tu priču sa svima", rekla je glumica na okruglom stolu koji je organizovao portal Entertainment Weekly.

Serija "The First Lady" (Prva dama) s potpisom rediteljke Suzan Bir počela je da se emituje proteklog vikenda, a kroz deset epizoda prikazaće živote žena koje su bile u srcu Bele kuće.

Pored Fajfer, koja igra Beti Ford, tu su i Viola Dejvis kao Mišel Obama i Džilijan Anderson u ulozi Elenor Ruzvelt.

Serija prodire duboko u lični i politički život žena predsednika Amerike. Istražuje se sve, od njihovog putovanja u Vašington, porodičnog života, političkih doprinosa koji menjaju svet i uticaj koji imaju a koji više nije skriven od javnosti.

Pored Dejvis, Fajfer, i Anderson, glumačka postava uključuje Ou Ti Fagbenle kao Baraka Obamu, Erona Ekharta kao Džeralda Forda i Kifera Saterlanda kao Frenklina D. Ruzvelta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura