Aktuelno iz kulture

Ben Aflek i Met Dejmon ponovo zajedno u filmu: Pišu scenario i glume u istinitoj priči o čelniku kompanije "Najki"

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

21/04/2022

-

09:09

Ben Aflek i Met Dejmon ponovo zajedno u filmu: Pišu scenario i glume u istinitoj priči o čelniku kompanije "Najki"
Ben Aflek i Met Dejmon - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Ben Aflek i Met Dejmon ponovo će biti zajedno na filmskom platnu, ovog puta u istinitoj priči o bivšem čelniku kompanije "Najki" Soniju Vakaru.

Reč je o igranom filmu iza kog stoje Amazon Studio i Skajdens Sports, a ugovor o projektu je u procesu finalizacije.

Aflek i Dejmon će se naći u ulogama scenarista, glavnih glumaca i producenata, dok će Ben biti i u rediteljskoj stolici, saznaje Hollywood Reporter.

Priča će se baviti pokušajima kompanije da potpiše ugovor sa čuvenim košarkašem Majklom Džordanom sredinom osamdesetih, što je tada izgledalo kao nemoguća misija. 

Vakara, kog će u filmu igrati Dejmon, taj cilj odvešće čak do Džordanovih roditelja i njegove moćne, dinamične majke, kao i do bivših trenera, savetnika i prijatelja. 

I dok će u filmu Džordan biti mitska figura koju nećemo videti ni u jednom trenutku, Aflek će igrati jednog od osnivača kompanije Fila Najta.

Ugovor koji je Najki sklopio sa legendarnim košarkašem, u trenutku kada se nalazio na trećem mestu najuspešnijih sportskih brendova, pokrenuo je svetsku savremenu industriju sportskih patika vrednu više milijardi dolara

Aflek i Dejmon trenutno rade na scenariju za ovaj projekat. Dvojica najboljih prijatelja takođe su dobila i Oskara za scenario za film "Dobri Vil Hanting", a nedavno smo imali priliku da ih vidimo i u "Poslednjem dvoboju" Ridlija Skota. 

Preporuka za vas

Metu Dejmonu se "smeši" Oskar: Ovacije u Kanu za holivudsku zvezdu koji u novom filmu igra oca spremnog na sve da izbavi ćerku iz zatvora

Komentari (0)

Kultura