Aktuelno iz kulture

Deo baleta "Labudovo jezero" u čast Svetskog dana igre u Madlenijanumu

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

12:01

Deo baleta "Labudovo jezero" u čast Svetskog dana igre u Madlenijanumu
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalno obeležava 29. aprila, Institut za umetničku igru će izvesti baletski Gala koncert "Praznik igre" koji je posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta, a čije finale će biti obeleženo izvođenjem drugog čina "Labudovog jezera" na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, saopštili su iz Instituta za umetničku igru.

U koncertu učestvuju studenti Instituta za umetničku igru, Kompanija Balet mladih a u ulozi Princa Zigfrida nastupiće premijerno Ahmed Jehia, prvak Opere i baleta u Kairu.

Koncert će biti otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta "Uspavana lepotica", u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu.

Nakon toga će biti prikazane neke od najlepših numera iz poznatih baleta kao što su varijacija Rajmonde iz baleta "Rajmonda", Španska igra iz baleta "Labudovo jezero", Pas de trois Odalisques iz baleta "Korsar".

U drugom delu koncerta kao spektakl premijerno će biti izveden drugi čin iz baleta "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog.

Glavne uloge nosiće Nastasja Ivetić kao Odeta, Ahmed Jehia kao princ Zigfrid, dok je ulogu zlog čarobnjaka Rotbarta dobio Ognjen Vučinić.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije.

Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija) uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak.

Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura