Aktuelno iz kulture

"Granice trošnosti" Vladimira Lalića u Galeriji Novembar

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2022

-

15:31

"Granice trošnosti" Vladimira Lalića u Galeriji Novembar
Gozba - Copyright Marijana Janković, Predrag Mladenović, Aleksandar Milošević

veličina teksta

Aa Aa

Izložba "Granice trošnosti" umetnika Vladimira Lalića biće otvorena u četvrtak, 28. aprila, od 17 časova u Galeriji Novembar u Beogradu i trajaće do 22. maja.

Na novoj postavci će biti predstavljeni najnoviji radovi autora kao serija crteža fantastičnih bića, skulpture - instalacije i umetnički objekti od pleksiglasa.

Vladimir Lalić u ranijim projektima i u novom opusu sklon je eksperimentisanju u pogledu medijuma i forme, a u delima koja publika može videti, umetnik će pokazati da ljudska dimenzija nije izgubljena već redefinisana i sagledana iz drugog ugla.

Na taj način ljudi ne postaju automati, već kroz svet slike, crteža ili igre saznaju da su možda oduvek bili: bakterija, moljac, muva.

Uz pomoć svetlećih elemenata, prelamanja slojeva, preko crteža i instalacija, dolazi se do slika unutrašnjeg prostora i svega što se doživljava spolja, kako je zapisala kustoskinja Jelena Vukićević u katalogu izložbe.

Autor Vladimir Lalić (39) rođen je u Beogradu gde je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 2008, kada je upisao i specijalizaciju na Fakultetu likovnih umetnosti, na odseku Grafike, koju je završio 2010. godine.

U karijeri do sada je ostvario 30 samostalnih i učestvovao na više od 70 grupnih izložbi, na domaćem i međunarodnom terenu - Njujork, Singapur, Pariz, Trst, Bristol.

Dobitnik je tromesečnog rezidencijalnog boravka u Parizu 2013. i u Singapuru 2019. godine.

Lalić je osvojio šest nagrada za vizuelno stvaralaštvo kao što je “Prix Paul Louis Weller” koje dodeljuje Akademija lepih umetnosti u Parizu.

Njegovi radovi se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama širom sveta.

Izložbu do 22. maja publika može gledati svakog radnog dana osim ponedeljka od 12h do 20h, subotom od 10 do 18h, i nedeljom od 10 do 14h, u Galeriji Novembar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura