Aktuelno iz kulture

Pedeseti put "Moj muž" na sceni JDP - Predstava za koju se uvek traži karta više

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/04/2022

-

12:51

Pedeseti put "Moj muž" na sceni JDP - Predstava za koju se uvek traži karta više
Predstava Moj muž - Copyright Đorđe Tomić

veličina teksta

Aa Aa

Izuzetno gledana predstava "Moj muž", za koju se uvek traži karta više, nastala po istoimenoj zbirci priča Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić, u četvrtak 28. aprila biće izvedena pedeseti put.

U predstavi koja je imala premijeru 18. aprila 2021. godine na sceni Studio JDP, u prisustvu spisateljice Rumene Bužarovske, igraju Jovana Belović i Sanja Marković.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, a kompozitor Luka Mejdžor. Knjigu Rumene Bužarovske prevela je Irena Šentevska.

Predstava "Moj muž" do sada je gostovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju, festivalu "Ohridsko leto" u Ohridu (Severna Makedonija), beogradskom Belefu. Na festivalima u Banjaluci ("Zaplet 13") i u Topoli (Festival duodrame) osvojila je nagrade za najbolju predstavu, a Jovana Belović i Sanja Marković su podelile nagrade za najbolje glumice festivala.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za predstavu "Moj muž" dobili su Jovana Tomić za režiju, Dimitrije Kokanov za dramatizaciju, a za niz uloga koje u predstavi tumače, istu nagradu su ponele i Jovana Belović i Sanja Marković.

Đorđe Tomić

 

Ove dve glumice su, za uloge u istoj predstavi, dobitnice i nagrada JDP-a i Fondacije JDP-a "Branka i Mlađa Veselinović" za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nagrade "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca koju je Pozorište zajedno sa Gradom Beogradom ustanovilo prošle godine.

Predstava "Moj muž" 7. i 8. maja učestvuje na Festivalu malih scena u Rijeci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura