Aktuelno iz kulture

Lučić na setu "Heroji Halijarda": Unapredili smo produkciju, sprema se više projekata i premijera ove godine

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2021

-

16:18

Lučić na setu "Heroji Halijarda": Unapredili smo produkciju, sprema se više projekata i premijera ove godine
Lučić na setu "Heroji Halijarda": Unapredili smo produkciju, sprema se više projekata i premijera ove godine - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici kompanije Telekom Srbija obišli su u subotu na Kosmaju u selu Nemenikuće ekipu koja snima film "Heroji Halijarda" i TV seriju "Vazdušni most" Radoša Bajića, čiji su producenti, a u partnerstvu sa Radio televizijom Srbije i kućom "Contrast Studios".

Direktor Telekoma Vladimir Lučić u izjavi Tanjugu izrazio je zadovoljstvo što su deo tako važnog projekta za istoriju Srbije i dodao da je Telekom postao lider na tržištu proizvodnje igranih TV serija u regionu i šire.

Specijalno za Tanjug najavio je i naredne serije koje će se snimati, kao i buduće planove.

"Unapredili smo produkciju u poslednje dve godine, imamo veliki broj kvalitetnih serija. Cilj je prodaja tih serija ne samo po regionu na čemu se uveliko radi, već i širom sveta", naveo je Lučić.

On je naveo i da je kanal Superstar TV, koji je u vlasništvu Telekoma, veoma gledan i da svaki dan ima premijeru nove domaće igrane serije, što, kaže, ne postiže niko u regionu.

U novom projektu Radoša Bajića, gde, između ostalih, igraju Žarko Laušević i Petar Božović, Telekom se prvi put bavi istorijskom temom.

Contrast Studios

 

"Heroji Halijarda" iz dalje istorije Srbije, prema Lučićevim rečima, imaju ogroman značaj, jer je reč o istinitoj priči, o herojskom spasavanju savezničkih padobranaca, što će prikazati Srbiju celom svetu u boljem svetlu.

"Film i serija prikazuju istinu o Drugom svetskom ratu, ističu herojstvo srpskog naroda. Sa Radošem Bajićem imamo već uspešnu treću saradnju, sigurni smo da će on napraviti remek delo sa kojim ćemo svi biti izuzetno ponosni", naveo je prvi čovek Telekoma i najavio da je kraj snimanja planiran 2023. godine, kada će biti premijera u bioskopima, a onda i na kanalima Superstar TV i RTS1.

Srpski narod je u leto 1944. godine, uz velika odricanja, od sigurne smrti spasao 508 američkih i drugih savezničkih pilota, što predstavlja suštinu te ratne drame.

"Oskar, zašto da ne"

Akciju su predvodili Jugoslovenska vojska pod komandom Dragoljuba Draže Mihailovića, sa improvizovanog aerodroma u selu Pranjani u podnožju Suvobora.

"Zašto da ne, nadamo se i da će naš film dobiti Oskara, zato se već sada spremamo da slavimo te godine kada film izađe", uz osmeh je izneo svoje želje producent gledanih serija.

Prvi čovek Telekoma je najavio i da se u njihovoj produkciji trenutno snima više projekata koji će imati premijere tokom ove godine, ili se tek pripremaju za realizaciju.

Kompanija proizvodi TV serije, ali su u poslednje vreme krenuli da snimaju i filmove za veliki ekran, koji se kasnije pretvaraju u serije poput trilera "Jedini izlaz" i aktuelne ratne priče "Heroji Halijarda".

"Tri bisokopska hita na jesen"

Ipak, tu se neće zaustaviti, kaže Lučić, i najavljuje i tri buduća bioskopska hita na jesen.

Prvi je biografska muzička drama "Toma" o legendarnom muzičaru Tomi Zdravkoviću, autora Dragana Bjelogrlića, koja će biti u bioskopima krajem septembra, a zatim i kao serija od 10 epizoda na programima Superstara i RTS-a.

Sledi i krimi film "Južni vetar: Ubrzanje" Miloša Avramovića, kao i "Zlatni dečko" debitantski projekat Ognjena Jankovića, sportska drama o usponima i padovima fudbalera.

"To je za nas prirodni nastavak - mini serije izvedene iz filma su postale hit i nešto što smatramo da može najlakše da se proda. Kako su sada u vreme pandemije krenuli bioskopi da se otvaraju bilo je logično da krenemo i u tom pravcu - da produciramo filmove", s ponosom kaže Lučić.

Najavljuje uskoro triler priču iz sveta muzike “Pevačica” Predraga Gage Antonijevića, gde igraju Nataša Ninković, Igor Ðorđević, Miloš Timotijević, Nikola Rakočević, kao i nastavke serija istog autora - "Državni službenik" (treća sezona), koji se priprema i "Ubice mog oca" (peta sezona), čije je snimanje završeno.

“Konačno ćemo saznati ko je ubica junakovog oca u toj seriji”, otkrio je Lučić za Tanjug.

Stižu nove serije i nastavci

Ljubavna priča "Azbuka naših života" u koprodukciji sa kućom “Contrast Studios” Radoša Bajića kreće sa emitovanjem krajem ove ili početkom sledeće godine, a taj projekat od 10 epizoda rediteljke Jelene Bajić Jočić rađen je prema dva hit romana Mirjane Bobić Mojsilović - "Muška azbuka" i "Azbuka mog života".

Trenutno se snimaju nastavci popularnih krimi serijala "Besa 2" i "Klan 2" Bobana Skerlića, u pripremi su i "Tajkun 2" Miroslava Terzića i "Močvara 2" Olega Novkovića, u koprodukciji sa kućom "Firefly".

Takođe, stiže i druga sezonom serije "Švindleri", kao i nastavak drame "Dug moru", čija su snimanja nedavno završena.

Najnovija verzija čuvene "Složne braće" dr Neleta Karajlića takođe je u rukama Telekoma, čijih je 12 epizoda uveliko u realizaciji.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija. 

Komentari (0)

Kultura