Aktuelno iz kulture

Nastavlja se snimanje filma "Heroji Halijarda": Avioni već nadleću Pranjane i Takovo

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

18:20

Nastavlja se snimanje filma "Heroji Halijarda": Avioni već nadleću Pranjane i Takovo
Nastavlja se snimanje filma "Heroji Halijarda": Avioni već nadleću Pranjane i Takovo - Copyright Contrast Studios

veličina teksta

Aa Aa

Određene scene filma "Heroji Halijarda", o akciji Jugoslovenske vojske u otadžbini ali i lokalnog stanovništva u kojoj je, 1944. godine, spašeno 512 savezničkih pilota, biće snimljene kod crkve brvnare u Takovu, saopštili su producenti.

Scenografija potrebna za snimanje novih kadrova filma dospela je na opredeljena mesta, a avioni nadleću Pranjane i Takovo, uvežbavajući sletanje na zemljani aerodrom.

"Posle 50 dana snimanja koje smo završili prošle godine na lokacijama širom Srbije, ekipa 'Contrast studios', koja snima igrani film 'Heroji Halijarda' i TV seriju 'Vazdušni most', ovih dana se seli na obronke Suvobora, na mesta gde se pre 78 godina i odvila operacija 'Halijard', najveća akcija spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva", rekao je reditelj filma, Radoš Bajić.

On je dodao da će snimnjanja biti obavljena u Pranjanima, Takovu, Laušićima, Družetićima i Brajićima, do kraja jula.

Prema njegovim rečima, projekat "Halijard" najveći je filmski projekat koji se poslednjih godina realizuje u srpskoj kinematografiji!

"Rekao bih da smo na najboljem putu da stvorimo uzbudljivo filmsko delo u čijem središtu će biti dobročinstvo, humanost, herojstvo i velika žrtva srpskog naroda", zaključio je Radoš Bajić.

Domaćin projekta je Opština Gornji Milanovac, a njoj je, u ime ekipe filma i produkcije, Bajić posebno zahvalio na gostoprimstvu i pomoći u realizaciji.

Preporuka za vas

Lučić na setu "Heroji Halijarda": Unapredili smo produkciju, sprema se više projekata i premijera ove godine

Komentari (0)

Kultura